10.6 C
Deva
miercuri, aprilie 24, 2024

DORIN OLIVIU GLIGOR, campion pe sate la lozinci. A pus din vorbe Hunedoara pe harta autostrăzii şi s-a poticnit într-un „amărât” de drum judeţean

Pentru a doua oară în decurs de patru luni, proiectul de modernizare a drumului spre Sarmizegetusa Regia este pe cale să piardă finanţarea europeană din cauza unui aviz. Dorin Gligor, preşedintele delegat al Consiliului Judeţean Hunedoara, şi-a lăsat subalternii să se descurce pe cont propriu, refuzând să se implice. Este vorba despre acelaşi Dorin Gligor care în urmă cu câţiva ani se lăuda electoral că el a pus Hunedoara pe harta autostrăzilor din România.

gligor dorin

A mai rămas o singură zi pentru obţinerea avizului de relocare a unor stâlpi de electricitate pentru modernizarea drumului spre Sarmizegetusa Regia şi preşedintele delegat Dorin Gligor nu a binevoit nici măcar să dea un telefon la şefii Parcului Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina pentru a apăra interesele Consiliului Judeţean Hunedoara. Din cauza asta a intervenit deputatul Carmen Hărău care a bătut la uşile Ministerului Mediului pentru a urni lucrurile din loc. „Am obţinut promisiunea doamnei Ministru că ne va susţine pentru obţinerea acelui aviz. I-am explicat că suntem presaţi de timp şi am convenit că mâine (astăzi, 12 martie 2015) la prima oră ne revedem la Minister. Oricum îi voi transmite domnului Gligor că poate continua procedurile”, a declarat deputatul PNL Carmen Hărău.

Eroul din discursuri

Preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, dovedeşte din nou că are stofă de erou doar în teorie şi discursuri propagandistice, însă când e de rezolvat o problemă extrem de serioasă pentru judeţ Gligor pare lipsit de soluţii, de viziune şi, mai ales, de bunăvoinţă.

Readucem în atenţia hunedorenilor doar două dintre declaraţiile politice prin care Dorin Oliviu Gligor încerca să convingă electoratul că este un mare binefăcător al judeţului Hunedoara. Sunt două ipostaze în care preşedintele PDL Hunedoara îşi asuma merite în realizarea proiectului autostrăzii. Un proiect cu care se lăuda electoral că-i aparţine şi de care se leapădă când intră în discuţie lipsurile lui.

Cum a pus Gligor Hunedoara pe hartă

Prima declaraţie e din 2011, atunci când pedeliştii domnului Gligor se aflau la guvernare şi ministrul Transporturilor Anca Boagiu se afla în vizită de lucră pe şantierul autostrăzii Deva – Orăştie. „Eu cred că este cea mai importantă investiţie din judeţul Hunedoara după 1990. Practic, repunem Hunedoara pe harta realizărilor acestor investiţii, iar vizita de astăzi a ministrului Transporturilor arată că nu doar povestim despre autostrăzi, ci le şi realizăm. Lucrările sunt în graficele preconizate şi se lucrează, probabil în premieră, pe principii economice, de prioritizare a investiţiilor şi, desigur, pe respectarea raporturilor contractuale”, cuvânta preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Oliviu Gligor.

Făuritorul de autostrăzi n-a avut destul sânge-n instalaţie – vorba unui alt pedelist – pentru a mişca trei stâlpi câţiva centimetri din calea drumului care integrează Sarmizegetusa Regia în circuitul turistic european.

Curioşii pot căuta termenii „prioritizare a investiţiilor” şi „principii economice” în discursurile recente ale preşedintelui delegat Dorin Oliviu Gligor şi vor constata că şabloanele astea merg bine la orice şi oricând.

Prea mare pentru un judeţ atât de mic

Ce de a doua lăudăroşenie a lui Gligor a fost electorală, atunci când cerea votul hunedorenilor prin corespondenţă, trimiţându-le scrisori. (Pentru avizul necesar drumului spre cetăţi, preşedintele PDL Hunedoara nu s-a învrednicit să dea un telefon.)  Dorin Gligor le scria în 2012 alegătorilor cum a reuşit el să le aştearnă autostrada la picioare. „Ştiu că scrisorile pe care le-am trimis cetăţenilor deranjează. Am primit, însă, foarte multe mail-uri, în urma distribuirii lor, în care oamenii mă laudă, dar mă şi critică sau îşi spun punctul lor de vedere. Îi transmit lui Tiberiu Balint că m-am implicat în proiectul construcţiei autostrăzii”, comenta Dorin Oliviu Gligor în timpul electoralelor din 2012.

Cu preocupări atât de înalte cum e pusul Hunedoarei pe hartă şi proiectul autostrăzii Deva – Orăştie, parcă e nedemn să cobori ştacheta atât de jos, la un amărât de drum judeţean. Fie el şi un drum care duce spre monumentul arheologic UNESCO Sarmizegetusa Regia.

[box border=”full”]Drum turistic european spre Sarmizegetusa Regia

sarmizegetusaModernizare drumului din satul Costeşti, Grădiştea de Munte ca acces pentru integrarea în circuitul turistic european a Cetăţilor Dacice din Munţii Orăştiei (DJ 705A Costeşti Sarmizegetusa Regia) este un proiect cu finanţare europeană, având valoarea estimată fără TVA de 32. 062.867,27 lei, din care: amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţială 117.491,58 lei; construcţii şi instalaţii 29.143.330,08; organizare de şantier 478.325,07 lei. La aceste sume se adaugă cheltuieli diverse şi neprevăzute (7,94 la sută) 2.323.720,54 lei. Drumul pre Sarmizegetusa Regia a promis că îl modernizează Elena Udrea în programul celor 10.000 de kilometrii de drum pe care pedeliştii l-au promovat în draci, dar n-au peticit un metru de carosabil. Premierul Victor Ponta a promis, şi el, alocări de la bugetul de stat, însă nu s-a ţinut de vorbă. Consiliul Judeţean Hunedoara a vrut să-l asfalteze cu bani de împrumut, dar a scris şi un proiect european de finanţare. Banii europeni au fost obţinuţi pe ultima sută de metri astfel că drumul trebuie modernizat până la sfârşitul anului. [/box]

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/