Odată cu apariţia legii care reglementează regimul juridic al parcurilor industriale, lege care asigură înlesniri fiscale investitorilor, au fost desfiinţate facilităţile acordate agenţilor economici prin decizi luate la nivel local. Edilii Devei caută soluţii pentru înfiinţarea unui parc industrial la Deva
La Deva este dificil să se înfiinţeze un parc industrial având în vedere faptul că terenurile aflate în domeniul public al primăriei sunt fracţionate în parcele mici, iar pentru un parc e nevoie de minimum 25 de hectare de teren. Un posibil parc industrial ar putea să apară în zona localităţii Sântuhalm spre Hunedoara.
Şpăgile alungă investitorii
Referindu-se la parcurile industriale care rămân goale şi neatractive pentru investitori, Tiberiu Balint a adus în discuţie şpăgile pretinse de edili care sperie investitorii. „E o poveste mai veche în legătură cu şpăgile cerute de administraţie pentru venirea investitorilor şi avem exemple şi din judeţ. N-am acte să dovedească lucrul acesta, dar vedeţi cazuri de investitori care au plecat din Valea Jiului şi au venit lângă Deva tocmai pentru că nu au găsit un climat propice”, a explicat Tiberiu Balint, preşedintele PNL Deva.
Municipiul Hunedoara e ocolit de afacerişti
Nici parcul industrial din municipiul Hunedoara nu o duce prea bine, spre deosebire de cel din Sebeş care a fost luat cu asalt de investitori. „Parcul industrial de la Hunedoara este la nici zece kilometri de Culoarul European IV pe care ne aflăm, de DN7 şi avea legătură la calea ferată. Nu văd de ce nu ar veni investitorii decât din motive legate de atractivitatea relaţiei cu conducerea parcurilor sau administraţiei publice locale. Investitorii trebuie atraşi. Nu e nevoie să pui un parc într-un loc şi să te aştepţi ca investitorii să năvălească pentru că ei au mai multe opţiuni şi le aleg pe cele mai bune pentru ei”, a mai spus Balint.