-1.3 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

ANALIZĂ POLITICĂ „SWOT”. Natalia Intotero, pericolul prea multor funcții

natalia_intoteroZiarul Hunedoreanului vă prezintă o analiză de parcurs a principalilor oameni politici din judeţul Hunedoara

Natalia Intotero a câștigat în decembrie 2012 un mandat de deputat, deși prea multă lume nu îi dădea mari șanse. Sigur că a avut și norocul unei candidaturi din partea USL, la care s-a adăugat și faptul că Iosif Blaga devenise mult prea plictisitor pentru alegătorii din colegiul său. Totuși, nimeni nu poate contesta faptul că Natalia Intotero și echipa sa au muncit în campania electorală. Intotero a intrat de foarte tânără în politică și a fost colegă la Tineretul Social Democrat cu Victor Ponta. Până la urmă este foarte normal ca o persoană care ajunge într-o funcție înaltă să îi protejeze și promoveze pe cei cu care a pornit la drum în politică. Mai departe depinde de cei protejați dacă știu să fructifice acest avantaj. Natalia Intotero a avut acest noroc. A fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, dar a petrecut prea puțin timp în această funcție, iar o greșeală poate fi speculată mai mult decât un lucru bun pe care îl face un om politic. Anul trecut a devenit secretar de stat la Departamentul pentru românii de pretutindeni, funcție în care s-a străduit să își facă treaba cât a putut de bine. A câștigat apoi mandatul de deputat și a ajuns în comisia de politică externă. Din această postură nu prea are cum să își ajute extraordinar de mult colegiul, dar se poate face remarcată la nivel național. Din păcate, începe să se irosească în prea multe proiecte inutile. Nu cred că îi folosește la ceva candidatura pentru șefia Organizației Județene a Femeilor Social Democrate Hunedoara.

Puncte tari – Sprijin de la Victor Ponta, ceea ce ar putea-o ajuta să își îndeplinească parte dintre promisiunile electorale. Este tânără, dar are avantajul că este de multă vreme în politică.

Puncte slabe – Deși pare că se poate bate de la egal la egal cu toți colegii săi, în spațiul public este extrem de emotivă și face gafe.

Oportunități – Poate avea o carieră politică lungă, dacă va hotărî ce își dorește cu adevărat. Dacă în timpul mandatului se va redeschide mineritul la Certej, Natalia Intotero va câștiga politic pe termen lung.

Amenințări – Este prea recunoscătoare primarilor din colegiul său și riscă să devină prizoniera acestui lucru. Ar putea fi prinsă într-un război inutil în cadrul organizației județene a PSD după ce Laurențiu Nistor se va retrage. Se poate irosi acceptând prea multe funcții în partid.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/