2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

PARCHETUL A INTRAT PE FIR. PSD Hunedoara a comis abuzuri în numele unei ligi care luptă împotriva abuzurilor

Liga Dreptăţii Împotriva Corupţiei şi Abuzurilor din România (LDICAR), Centrul Zonal Transilvania, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva că organizaţiile PSD din judeţ au folosit, ilegal şi abuziv, Liga pentru a plasa observatori politici în secţiile de votare

MAIN PSD si LIGA (1)

Dosarul penal a fost înregistrat în decembrie 2013 şi vizează fapte petrecute cu certitudine în iunie 2012, dar nu este exclus ca manevra să fi fost folosită şi în alte alegeri. În numele LDICAR, organizaţie care luptă împotriva corupţiei şi abuzurilor, PSD şi-a plantat observatori în secţiile de votare printr-o serie de falsuri şi abuzuri. Impostorii politici care figurau în înscrisuri ca independenţi au fost plătiţi de PSD, susţine preşedintele LDICAR Transilvania.

Ce zice legea

„Pot fi acreditaţi, ca observatori interni, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care au ca obiect principal de activitate apărarea democraţiei (…) şi în ale căror organe de conducere nu se află niciun membru al vreunui partid politic. Persoanele desemnate de aceste organizaţii ca observatori nu pot fi membri ai vreunui partid.”

Liga Dreptăţii confiscată ilegal de PSD

MAIN PSD si LIGA (2)Romulus Tot, preşedintele LDICAR Transilvania, spune că a descoperit accidental abuzul şi ulterior a aflat că PSD-iştii au ocupat ilegal posturi de observatori şi că PSD a finanţat operaţiunea. „Acest lucru l-am aflat de la domnul Rîşteiu Emil care a candidat ca independent la funcţia de primar al oraşului Simeria. Tot de la dânsul am aflat că doamna Natalia Intotero, actualmente deputat PSD, a fost implicată în campania electorală a PSD. Discutând cu dânsa am aflat că listele cu propuneri de observatori din partea LDICAR (de fapt din partea PSD) au fost întocmite şi ştampilate de către filiala LDICAR municipiul Hunedoara, manevrând de aşa natură lucrurile încât la nivelul Biroului Electoral Judeţean să se creadă că nu este vorba de municipiul Hunedoara, ci de judeţul Hunedoara”, declară Romulus Tot.

Legitimaţii false pentru pesedişti

Conform Legii electorale, ONG-urile care au ca activitate apărarea democraţiei pot participa ca observatori în procesul electoral cu condiţia obligatorie ca persoanele nominalizate să fie membrii ai ONG-ului în cauză şi să nu aibă apartenenţă politică. LDICAR Transilvania a decis să nu se implice în alegeri pe motiv că Liga nu dispunea de fonduri şi nici nu are suficienţi membri pentru a acoperii judeţul. Mai cu dare de mână, PSD a înţeles să confişte Liga în interes de partid. „Toţi aşa-zişii membrii LDICAR de pe listele de observatori au fost nominalizaţi de către organizaţiile PSD din judeţ, din rândul membrilor lor, fiind plătiţi tot de către partid şi având cu totul alte sarcini decât cele ale unui observator imparţial”, a declarat Romulus Tot în sesizarea înaintată procurorilor. Preşedintele LDICAR Transilvania spune că au fost confecţionate legitimaţii false chiar şi în zone în care Liga nu are filiale. Dosarul 3590/ 6.12.2013 se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/