7 C
Deva
luni, martie 4, 2024

POATE LA A TREIA ÎNCERCARE… Carmen Hărău (senator PNL), de două ori împotriva Guvernului Orban

Pe parcursul acestei săptămâni, senatorul liberal de Hunedoara a votat căderea guvernului PNL, alături de PSD, şi a fost împotriva Guvernului Orban într-un alt proiect trântit la vot de pesedişti. În urma acestor „performanţe”, Carmen Hărău a fost aplaudată la scenă deschisă de foştii colegi din PSD, însă senatorul PNL susţine că nu are nicio înţelegere cu pesediştii

 

„Oameni buni, NU a existat nicio înțelegere între mine și PSD în legătură cu votul de ieri (miercuri 5 februarie 2020, n. red.), din Parlament! Este o intoxicare pesedistă cum doar ei pot orchestra”, a scris senatorul PNL joi dimineaţa pe contul său de Facebook.

 

Dă vina pe intimidările şi batjocura pesediştilor

 

Carmen Hărău spune că a plecat spre casă imediat după votul din Parlament şi a văzut târziu în noapte ce s-a dezbătut în mass-media pe această temă. „Înregistrările video prezentate în presa locală par să dovedească faptul că nu am votat corect. Mărturisesc că aștept acum și opinia unor specialiști, în care eu am încredere, despre ce se vede pe înregistrarea video a votului, așa cum este ea în Parlament, nu pe fotografii și decupaje din presă. Dacă, într-adevăr, am introdus greșit bilele în urnă, am făcut-o pentru ca le-am încurcat, nu pentru că am vrut să votez împotriva Guvernului!”, scrie senatorul după care dă o explicaţie a stării confuze în care s-ar fi aflat. „De ce nu sunt sigură cum am votat? Pentru că tot scandalul a început când eu am votat, cu aplauzele furtunoase ale d-lui senator Resmeriță, și ale unui grup de pesediști, care se poartă de obicei în Parlament ca la stadion; Pentru că, mult anterior votului, am primit un mesaj cel puțin ciudat de la dl Nistor: mă felicita, în batjocură, că voi vota moțiunea, ca de-altfel și pe dl Heiuș. Pentru că nici prin cap nu mi-a trecut să votez pe dos intenţionat, iar dacă ai convingerea că ai făcut ce trebuie, doar probe temeinice ți-o pot înlătura. Am crezut că am votat corect, lucru confirmat, după vot, și de către reprezentantul PNL care a urmărit votul, precum și de către Premier, care a declarat că s-au adunat toate voturile pe care le aștepta… Cer iertare tuturor oamenilor care au încredere în mine și a căror încredere am pus-o la încercare! Le mulțumesc celor care mă susțin! Prieteni, vă asigur de un lucru: ACCEPT CĂ POT GREȘI, mai ales că injuriile și rânjetele batjocoritoare ale dăncililor lui Dragnea, felul incalificabil în care ne jignesc pe toți, echipa guvernamentală și pe Ludovic Orban, care s-a dovedit un adevărat om de stat, nu te lasă netulburat și slăbesc puterea de concentrare în împrejurări ca aceasta, a moțiunii. DAR TICĂLOȘII CA TRECEREA ÎN TABĂRA PSD SAU ÎNȚELEGERI CU EI, NU AM FĂCUT ȘI NU VOI FACE NICIODATĂ!”, explică senatorul Carmen Hărău.

 

Încă o dată pe contrasens

 

La votul cu bile (oarecum secret) pot să apară explicaţii, speculaţii şi justificări, dar lucrurile devin limpezi la votul electronic, acolo unde senatorul PNL de Hunedoara a fost tot pe contrasens. Carmen Hărău este singura penelistă care a votat, luni – 3 februarie 2020,  împotriva deciziei luate de Guvernul Orban în privinţa amânării până în luna august a proiectului PSD de dublare a alocaţiilor pentru copii. Senatul a respins Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului PNL cu voturile senatorilor PSD, USR, PMP, UDMR, plus Carmen Hărău (Proiectul merge la Camera Deputaţilor care este cameră decizională, n. red.). Carmen Hărău este la al doilea mandat de parlamentar ca membru al PNL Hunedoara. Deşi a „radiat” din fişa sa biografică experienţa politică în social-democraţie, Hărău a candidat şi pe listele partidului condus de Ion Iliescu.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/