Numai ce a scos capul din faliment şi primăria vrea contraexpertiză pe zona industrială de la Livezeni
Proaspăt ieşită din faliment, Primăria Aninoasa pare să-şi fi recăpătat suflul, aşa că ţine cu dinţii de bucata de teren de la Livezeni pe care ar vrea să o administreze. Expertiza efectuată în acest dosar nu i-a mulţumit pe edilii din Aninoasa, care vor acum o contraexpertiză!
Mină „de aur”
Terenul de la Livezeni de aproximativ 20 de hectare reprezintă de fapt o zonă industrială, unde sunt cantonate o serie de societăţi comerciale, şi se află în administrarea Primăriei Petroşani. Numai că terenul este râvnit şi de administraţia din Aninoasa, oraşul ieşit recent din starea de insolvenţă, tocmai datorită potenţialului economic. Fosta conducere a administraţiei publice spunea chiar, la un moment dat, că, dacă ar reuşi să preia Livezeniul, ar scăpa de problemele financiare. Edilii calculau că, prin taxele impozitele ce ar reveni de pe urma agenţilor economici din Livezeni, bugetul localităţii s-ar dubla, iar ideea a fost rapid îmbrăţişată ed actuala conducere administrativă a oraşului. Numai că, oficialii Primăriei Petroşani nici nu vor să audă de cedarea fîşiei de teren pe care sunt dezvoltate mai multe activităţi industriale, drept pentru care litigiul s-a mutat în instanţă. Prefectura Hunedoara este cea care a dat în judecată cele două primării, conform modificărilor aduse la Legea Cadastrului, care spun că, acolo unde administraţiile publice nu se înţeleg pe cale amiabilă, Instituţia Prefectului introduce acţiune în instanţă pentru rezolvarea situaţiei conflictuale. Procesul dintre cele două unităţi teritoriale se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar lupta la bară a debutat în decembrie 2012.
Nu îi mulţumeşte expertiza
În cauză a fost efectuată o expertiză tehnică de specialitate, menită să facă lumină în ceea ce priveşte pretenţiile teritoriale pe care şi le susţin cele două primării. Şi care ar da dreptate municipalităţii din Petroşani, în privinţa pretenţiilor teritoriale. Aninoasa nu se lasă, însă, şi a cerut o contraexpertiză, pe care ar trebui să o şi achite. Aşa că, la ultimul termen de judecată, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au fost nevoiţi să amâne cauza, aflată de mai bine de doi ani ep rol, pentru efectuarea raportului de contraexpertiză ce va fi analizat, în luna martie, în sala de judecată.(Carmen Cosman – Preda)