2.8 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Și parlamentarii sunt oameni. Au fost votaţi, dar soarta a avut planuri cu ei

Imediat se împlinește anul de când au fost aleși. Cu siguranță, ne vor trimite scrisori în care își vor justifica activitatea. E clar că principala lor promisiune din campania electorală – cea legată de înființarea de locuri de muncă – nu a fost îndeplinită. Dincolo de toate acestea, și lor li s-au întâmplat multe în plan personal.

Județul Hunedoara a avut, după alegerile din 9 decembrie 2012, 12 reprezentanți în Parlamentul României. În acest moment, trei dintre ei nu se mai ocupă, temporar sau definitiv, de colegiile lor. Pe de altă parte, un avantaj ar fi acela că Mariana Câmpeanu, aleasă ca senator în cel mai mare colegiu din județ, este și ministru al Muncii.

Dan Radu Rușanu a demisionat la sfârșitul lunii aprilie din postul de deputat în Colegiul nr. 3 Hunedoara. A devenit președinte ASF. Nici până azi nu se știe când vor fi alegeri parțiale în colegiul respectiv. Guvernul nu se grăbește să le organizeze.

Monica Iacob Ridzi nu își poate exercita mandatul, pentru că în septembrie a devenit mamă pentru a doua oară. În primul ei mandat a născut un băiețel.

Dacă pentru Ridzi, concediul medical are un motiv fericit, nu același lucru i se întâmplă senatorului Dorin Păran, care a fost operat recent la rinichi. Din acest motiv, el va lipsi câteva săptămâni de la serviciu.

În schimb, Cristian Resmeriță, cel mai tânăr deputat hunedorean, a spus adio burlăciei, el căsătorindu-se în vara acestui an.

Și Bogdan Țîmpău a devenit tată pentru a doua oară. În primul mandat de deputat, i s-a născut o fetiță, iar la două luni după ce a devenit parlamentar pentru a doua oară – un băiețel.

Mircia Muntean a ajuns cu noroc, prin redistribuire, în Parlamentul României. N-a fost prea norocos după, pentru că dosarul în care era inculpat a fost rezolvat rapid, el fiind condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Dacă ne gândim că deznodământul putea fi altul, atunci, da, a fost norocos că a ajuns parlamentar. Cu ghinion e faptul că are de plătit, în solidar cu Iosif Claudiu Man, 333.743 USD sau echivalentul în lei, la care se adaugă dobânda de referinţă a BNR, calculată de la data de 25 martie 1999 până la data plăţii integrale.

 

 

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente