5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Teste pe DN 7. Soluţii pentru intrarea pe autostradă în nodul de la Şoimuş

Autorităţile judeţene, poliţiştii de la circulaţie şi administratorii drumurilor naţionale au testat, ieri, câteva soluţii pentru reglementare definitivă a circulaţiei la nodul de legătură cu autostrada de la Şoimuş

MAIN giratoriu autostrada

Legătura de la Şoimuş cu autostrada dă multă bătaie de cap autorităţilor locale, iar improvizaţiile de până acum au produs nenumărate evenimente rutieră. „După cum ştiţi aici sunt două puncte negre care se suprapun. Ultimul accident rutier grav a avut loc în urmă cu trei săptămâni, când – din păcate – două persoane şi-au pierdut viaţa.  Încercăm să găsim o soluţie optimă în această locaţie pentru a ieşi şi a intra pe autostrada A1. Încă de la deschiderea autostrăzii sunt două puncte de întoarcere provizorii, provizoratul este de un an şi jumătate şi căutăm o soluţie definitivă”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere al judeţului Hunedoara.

Trei soluţii pentru intrarea pe autostradă

Pe DN7, la ieşirea din Deva, în intersecţia cu drumul judeţean care duce spre Oradea, s-au aflat, ieri, prefectul Sorin Vasilescu, şeful IPJ Hunedoara, reprezentanţi din conducerea regională de Drumuri Naţionale, numeroşi poliţiştii şi drumari care au testat soluţiile destul de puţine de fluidizare a traficului rutier pe breteaua care face legătura cu autostrada. „Sunt trei variante puse în discuţie. Am experimentat intrarea şi ieşirea pe aceeaşi bretea, cu separatoare fizice pe banda doi, atât pe intrare, cât şi pe coborâre. Celelalte presupun un sens giratoriu (la intersecţia de după ieşirea de pe podul de la Şoimuş) cu o traversare supra-terană, iar a treia variantă este cu separatoare fizice între cele două puncte de întoarcere, complete pe întreaga distanţă”, a explicat comisarul şef Dan Micu.

Deocamdată autorităţile nu au decis care din cele trei variante va fi pusă în aplicare.

 

Știri Similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/