14.7 C
Deva
joi, octombrie 5, 2023

Unificarea dreptei nu modifică centrul de greutate al consiliilor locale din Valea Jiului

Dacă la judeţ dreapta a format o nouă majoritate, iar PSD a trecut în opoziţie, în teritoriu lucrurile se mişcă ceva mai greu, oricum, mare lucru nu se va schimba pentru că ori PDL a lucrat bine cu  PNL şi până acum, cum este cazul municipiului Petroşani, ori PSD are supremaţia.

CL.petrosaniLiberalii din Petroşani nu ştiu deocamdată când vor încheia alianţa cu PDL, după cum nici democrat – liberalii nu au stabilit deocamdată. Dorina Niţă, preşedintele PNL Petroşani şi, totodată, viceprimarul municipiului Petroşani, a precizat că miercuri se vor întruni în şedinţă şi vor lua o decizie în acest sens. Nici democrat liberalii din Petroşani nu ştiu deocamdată care este calendarul acţiunilor politice în acest sens. „Nu se ştie încă. Nu s-au stabilit deocamdată nici echipele de negociere”, a declarat şi primarul PDL al Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi. Oricum, în Consiliul Local Petroşani nu se va schimba nimic. Viceprimarul este oricum liberal, iar până acum PNL şi PDL au conlucrat şi fără să fie în alianţă.


Nici la Vulcan nu se prefigurează vreo schimbare în Consiliul Local sau la vârful administraţiei, unde şi primarul şi viceprimarul sunt social – democraţi. PSD are aici 12 consilieri locali, acre constituie majoritatea necesară. „Nu se va schimba nimic. Noi, al Vulcan  am candidat pe liste separate, iar PSD are 12 consilieri. Oricum, şi până acum am lucrat bine împreună”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. La Lupeni este fief-ul PSD, unde locomotiva este, de ani de zile, primarul Cornel Resmeriţă,  care a reuşit să „tragă” după el 9 consilieri locali şi să impună viceprimarul, iar la Uricani PSD-ul primarului Dănuţ Buhăescu pare de neclintit.

La Petrila s-ar putea forma o nouă majoritate

La Petrila lucrurile s-ar mai putea clătina odată cu unificarea dreptei politice. Din 19 consilieri locali, 3 sunt de la PNL, 5 are USP şi alţi 3 PPDD. Cel puţin statistic, lucrurile s-ar putea creiona către o nouă majoritate şi asta în timp ce PSD a câştigat, la alegerile din 2012, 5 mandate de consilieri locali, iar PC 3. În schimb, preşedintele PNL Petrila, Costel Avram, spune că mai sunt o mulţime de paşi de făcut până la unificarea reală a dreptei şi este nevoie de oameni care să creadă în idei. Acesta spune, totuşi, că, până la urmă PNL mai are doar doi consilieri pe care se poate baza, iar din consilierii USP unul este la UNPR şi nu se mai poate conta pe sprijinul acestuia. „Interesul nostru nu este, până la urmă, schimbarea viceprimarului, ci de a face o nouă majoritate în CL Petrila care să lucreze pentru oameni, să nu mai primeze ca acum interesul personal. Mai sunt însă o mulţime de paşi de făcut până să începem creionarea noii majorităţi. Majoritatea înseamnă oameni pe care să poţi să te bazezi, să ai încredere în ei, oameni care să creadă în idei”, a declarat Costel Avram.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente