9.9 C
Deva
joi, februarie 22, 2024

Polițiștii, în sprijinul copiilor din școala aflată la poalele Retezatului

În pragul Naşterii Domnului, poliţiştii hunedoreni sunt alături de o elevii unei unităţi şcolare aflată într-o zonă defavorizată.

Pentru a marca apropierea Sărbătorii Naşterii Domnului, polițiștii Biroului Siguranță Școlară şi cei ai Secției de Poliție Rurală Hațeg au desfăşurat, în data de 17 decembrie a.c., o activitate cu caracter preventiv la Școala Primară Bălanu, situată în satul Bălanu, din comuna Râu de Mori.

Cei 20 de preșcolari și elevi din clasele I-IV ai unităţii școlare (unitate de învățământ din mediul rural, dintr-o zonă de munte, greu accesibilă) provin din familii sărace, fără condiții obișnuite de trai, fără venituri constante și cu mulți copii.

Impresionaţi de situaţia materială precară şi de mediul familial din care provin copiii, poliţiştii s-au transformat, pentru o oră, în ajutoarele lui Moş Crăciun, oferindu-le, pe lângă sfaturi preventive privind comportamentul antivictimal, îndemnuri în privința necesității de continua procesul instructiv-educativ, în vederea urmării unei cariere se succes, dar şi diplome şi insigne de „Poliţist Junior”.

Dată fiind perioada deosebită a sărbătorilor, cei mici au primit vizita oamenilor legii cu un recital de colinde tradiţionale, în urma căruia au fost răsplătiți, la rândul lor, de „ajutoarele cu epoleţi ale Moșului”, pungi-cadou, conţinând alimente, dulciuri şi rechizite.

Prin gestul lor, poliţiştii speră să contribuie la îmbunătățirea relației poliție-comunitate cât și să îi motiveze pe micii elevi pentru a-şi continua studiile, poate chiar prin urmarea unei profesii în uniformă.

IPJ Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/