După ce li s-au respins toate cererile de completare a probatoriului (respingerea cererilor de intervenţie în proces a Consiliului Judeţean Hunedoara şi a lui Costel Avram), avocații lui Mircea Moloț au cerut astăzi recuzarea completului de judecată.
Joi dimineaţă, un alt complet de judecată va analiza cererea de recuzare a judecătorilor, care au pe rol, în prezent, dosarul Moloţ vs. Agenţia Naţională de Integritate.
În funcţie de decizia care se va lua mâine, procesul va continua cu actualul complet de judecată sau cu un altul, desemnat aleatoriu de către Înalta Curte de Casație și Justiție.
Vă reamintim că Agenția Națională de Integritate a anunțat în luna mai 2012 că „Mircea Ioan Moloț s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.09.2008-30.01.2009, deoarece a deținut, simultan, atât funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, cât și pe cea de președinte al Adunării Generale a Acționarilor (AGA) la S.C. Drumuri si Poduri S.A. Deva”. Mircea Ioan Moloț a contestat raportul de incompatibilitate făcut de ANI. „Acolo (la AGA – n.r.), nu am fost remunerat, nu s-a întâmplat nimic, iar juriștii nu mi-au spus nimic despre acest lucru, că aș fi în stare de incompatibilitate. Dar am preferat să ies de acolo, tocmai pentru a evita astfel de lucruri”, a declarat Mircea Ioan Moloț, în 2012.
Dosarul s-a judecat inițial la Curtea de Apel Alba Iulia, care nu a anulat actul administrativ emis de ANI, motiv pentru care președintele Consiliului Județean Hunedoara s-a adresat Înaltei Curți de Casație și Justiție. Între timp, ANI a clasat lucrarea care îl viza pe Costel Avram care, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, a făcut parte, la rândul său, din AGA la SC Drumuri şi Poduri SA Deva, tot în aceeași perioadă cu Moloț, iar pentru celălalt vicepreședinte Ioan Rus nu a început verificările.