16.5 C
Deva
luni, martie 4, 2024

Promisiuni neonorate de Consiliul Județean: șoselele de coșmar spre marile atracții turistice ale Hunedoarei

Consiliul Județean Hunedoara prezenta în vara anului trecut o listă cu zece drumuri județene care vor fi reabilitate din considerente turistice. Șoselele însumau 170 de kilometri și erau circulate zilnic de pete 7.000 de mașini, multe ale vizitatorilor din alte județe care se deplasau spre destinații ca Parcul Național Retezat, Lacul Cinciș, Rîușor – Retezat, Biserica medievală Densuș, Mănăstirea Prislop și alte locuri atractive din Țara Hațegului și de pe Valea Streiului.

Promisiunea a fost uitată de autorități, iar în prezent câteva dintre aceste șosele au devenit subiectul a numeroase reclamații din partea oamenilor nemulțumiți de starea de degradare în care au ajuns.

Unul dintre cele mai rele drumuri județene din Hunedoara îi aduce pe șoferi la Biserica medievală Densuș, străbătând mai multe sate din Țara Hațegului. Șoseaua dintre Hațeg și Densuș (DJ 687C) este plină de gropi și crăpături, atât de mari încât nu pot fi evitate de șoferi. În unele sate, ca General Berthelot, craterele au fost astupate cu zgură, însă reparațiile de urgență și-au făcut efectul doar pentru câteva zile.

Șoseaua dintre Hunedoara și Silvașul de Jos (DJ687A), care se interesectează în Silvaș cu cei șapte kilometri ai drumului modernzat spre Mănăstirea Prislop, a ajuns, de asemenea, printre cele mai rele drumuri din județ, deși este considerată drum turistic. Pe lângă numeroasele denivelări și gropi, miile de pelerini care o folosesc pentru a se deplasa la mănăstirea duhovnicului Arsenie Boca, sunt întâmpinați în numeroase locuri de mormanele de gunoaie depozitate clandestin în pădurile și pe dealurile de pe acest traseu.

Şoseaua Hunedoara – Lacul Cinciş – Topliţa (DJ 687 D), de circa 20 de kilometri, a rămas şi în acest an, la început de sezon turistic, unul dintre cele mai degradate drumuri judeţene din Hunedoara. Pe un sector al acesteia au loc lucrări de introducere a reţelei de apă şi canalizare şi au fost necesare săpături în carosabil. Întreaga şosea este însă plină de gropi , iar pe unele porţiuni, din cauza vechimii carosabilului şi a traficului greu, drumul fiind folosit de transportatorii de lemne au apărut denivelări considerabile. Abia din anul 2020 şoseaua spre Lacul Cinciş ar putea intra în reparaţii capitale. Până atunci, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara promit plombări şi reparaţii de urgenţă.

Lista celor zece drumuri județene care vor fi reabilitate, în cadrul unei investiţii în dezvoltarea infrastructurii turistice si promovarea patrimoniului economic si cultural al Hunedoarei cuprindea: DJ687E Hunedoara – Teliucul Inferior, DJ687D Teliuc – Topliţa, ambele cu destinaţia Lacul Cinciş, DJ687A Hăşdat – Haţeg, drum care străbate Dealurile Silvaşului cu destinaţia turistică Mănăstirea Prislop, DJ687L – DJ687C – DJ687G, DJ687G Toteşti – Densuş –Ştei, din Ţara Haţegului, DJ685 Cârneşti – Baraj Trei Ape, DJ686D – DJ685 – DJ686, DJ686 Sântămăria Orlea- Râuşor, din zona Retezat şi DJ668 Bretea Română – Călan, de pe Valea Streiului.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/