2.6 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Protest CFR pe ruta MC Donalds – Prefectura Hunedoara

hunedoara protest cfrUn grup de angajaţi şi foşti lucrători ai Căilor Ferate Române s-au strâns marţi în faţa gării din Deva, pentru a protesta pentru că au fost privaţi de mai multe drepturi, în ultimii ani. Oamenii s-au plâns că au salarii mici şi că, în cazuul pensionarilor, că statul român a decis tăierea din beneficiile pe care le aveau.

Protestul ceferiştilor a început marţi, în jurul orei 15:00, în faţa localului MC Dondalds din zona gării municipiului Deva. Aproximativ 20 de angajaţi ai CFR, dar şi foşti lucrători din sistemul feroviar şi-au dat întâlnire pentru a mărşălui pe străzile Devei, nemulţumiţi de măsurile luate în ultimii ani de statul român, în privinţa celor care au lucrat în sistemul feroviar. Liderul protestatarilor a fost Barbu Bărbulescu, un mecanic CFR din Simeria. Potrivit acestuia, revendicările ceferiştilor sunt legate de creşterea salariilor, încetarea disponibilizărilor şi restabilirea unor beneficii de care în anii trecuţi angajaţii şi pensionarii din sistem. Foştii lucrători ai CFR s-au plâns că statul le-a tăiat numărul de călătorii gratuite de care beneficiau, de la 24 călătorii pe an, la numai şase călătorii.

Înainte de mărşălui pe străzile Devei, ceferiştii i-au aşteptat câteva zeci de minute pe colegii lor din Simeria, care urmau să sosească în gară, însă aceştia nu au mai venit. Au pornit spre Prefectură Hunedoarei, cu steaguri şi lozinci, în zgomotul megafonului la care s-au auzit cântece patriotice şi versuri ironice la adresa guvernanţilor. În faţa instituţiei, manifestanţii au mai rămas pentru a asculta discursul mobilizator al iniţiatorului acţiunii, însă nu pentru mult timp. În cele din urmă, revendicările lor au ajuns la prefect, iar ceferiştii au părăsit zona, îndreptându-se fiecare spre alte locuri.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/