17.7 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Renovarea clădirii Primăriei Hunedoara, scoasă din nou la licitație publică

De la sfârșitul lunii martie au fost atribuite, prin licitație publică, lucrările de reabilitare a Palatului administrativ din Hunedoara – o clădire interbelică folosită în prezent ca sediu al primăriei. Investiția finanțată cu fonduri europene se ridica la 3,85 de milioane de lei, însă lucrările nu au mai început. La scurt timp, firma care a câștigat licitația publică a solicitat primăriei rezilierea contractului, motivând că a estimat greșit prețurile unor materiale și astfel ar fi înregistrat pierderi prea mari.

Investiția a fost scoasă din nou la licitația publică. Lucrările de renovare a clădirii Palatului administrativ din Centrul Vechi sunt estimate la 3,85 de milioane de lei, proiectul fiind cofinanţat din fonduri europene (85 la sută) şi din fonduri de la bugetul naţional (13 la sută).

Lucrările vor fi derulate pe 16 luni de la data semnării contractului de execuţie şi vizează reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde, termoizolarea faţadelor, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice, modernizarea instalaţiei de iluminat în clădiri, repararea elementelor de construcţie ale faţadei care prezintă potenţial pericol de desprindere sau afectează funcţionalitatea clădirii, repararea acoperişului şarpantă, respectiv a sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei şarpantei, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie.

Palatul Administrativ din Hunedoara se numără printre construcţiile reprezentative din municipiu. Ridicat în forma literei H, în centrul istoric al oraşului, imobilul a fost finalizat în 1937, iar în prezent aici se află sediul primăriei. În anii interbelici, la subsolul clădirii a funcţionat arestul Poliţiei, iar restul spaţiilor erau folosite ca birouri ale Primăriei. Poliţiei, Judecătoriei şi Fiscului. Clădirea din centrul vechi al Hunedoarei a fost construită în urma unei înţelegeri dintre administraţia locală din Hunedoara şi Uzinele de fier, din 1935.

Articolul precedent
Articolul următor

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/