20.5 C
Deva
sâmbătă, iulie 20, 2024

Reparații la Palatul administrativ din Deva

Lucrările de reparații necesare la clădirea Palatului Administrativ din Deva, sediu al Consiliului Județean Hunedoara și al Prefecturii Județului Hunedoara, sunt estimate la 3,3 milioane de lei, arată un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean din 28 iunie. Reabilitarea clădirii va fi realizată cu fonduri din bugetul Consiliului Județean Hunedoara

În 7 iulie 2020, tavanul unei încăperi aflată la primul etaj din Consiliul Județean Hunedoara s-a prăbușit, după ce grinzile de susținere au cedat. În biroul în care își desfășura activitatea Costel Avram, administratorul public al instituției, nu se afla nimeni la momentul incidentului. Inspectoratul de Stat în Construcții a recomandat ulterior realizarea unei expertize tehnice întregii clădiri.

Expertiza tehnică arată că sunt necesare lucrări de hidroizolații, construcția unui dren de colectare a apelor pluviale, sistematizarea curții astfel încât apele din precipitații să fie dirijate către exteriorul clădirii, consolidarea pereților de la parter, refacerea învelitorilor și lucrări de termoizolare a podului. De asemenea, va trebui consolidat planșeul existent peste corpul central al clădirii, situat deasupra sălii mari de ședințe, unde va fi realizată o structură metalică suplimentară, care să preia din sarcina grinzilor și a pereților.

Dacă lucrările de consolidare nu vor fi făcute, potrivit raportului de expertiză, „avariile și degradările constatate, în principal efectele infiltrațiilor apelor la nivelul învelitorii existente, consolidarea planșeului peste corpul central și cele de la nivelul pereților din cauza sistematizării defectuoase, se pot agrava ducând la afectarea planșeului din lemn al podului, respectiv la degradarea pereților de pe conturul clădirii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Palatul administrativ din centrul istoric al Devei a fost construit la sfârşitul secolului al XIX-lea, iar în anii 2000 clădirea a fost renovată.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/