19.4 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Satele de munte, cu drumuri înfundate în noroaie

După o iarnă grea, în care zăpezile au făcut aproape impracticabil singurul drum spre satul Ursici din munţii Orăştiei, localnicii sunt nevoiţi să aştepte alte câteva săptămâni, pentru a putea circula în siguranţă cu maşinile pe drumul Boşorod – Ursici.

Din cei 15 kilometri ai traseului, doar trei au fost asfaltaţi. Şoseaua se înfundă în mijlocul unei păduri, de unde începe urcuşul spre satul aflat pe Platoul Luncanilor. Pentru şoferii de autoturisme, înaintarea prin pădure este o aventură riscantă. Utilajele exploatărilor forestiere au creat şanţuri adânci, înfundate cu noroi, în care roţile se împotmolesc uşor.

Puţinii localnici rămaşi în Ursici s-au resemnat cu izolarea şi condiţiile grele de trai pe care sunt nevoiţi să le înfrunte în cea mai mare parte a anului.

„Aici nu este reţea de curent, drumul de pământ ar trebui reparat, nu mai sunt copii în sat, cei mai mulţi oameni sunt plecaţi, iar cei rămaşi trăiesc din creşterea animalelor, fiecare după cum poate să le ţină”, spune unul dintre localnici. Ioan Grecu, primarul comunei Boşorod, de care aparţine satul Urisci, dă vina pe utilajele forestiere pentru starea drumului forestier şi spune că acesta va fi reparat cât oamenii să poate urca şi coborâ pe el, în siguranţă. Însă până la asfaltarea drumului, oamenii vor mai avea de aşteptat.

Şi satele Cioclovina, Măgurani, Prihodişte, aflate pe crestele din Munţii Orăştiei, întâmpină probleme similare, din cauza drumurilor de pământ, deteriorate odată cu venirea primăverii de utilajele forestiere.

În Munții Poiana Ruscă, drumurile spre Vadu Dobrii sunt, de asemenea, greu accesibile din cauza noroiului.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/