5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Scandalurile din sânul DIICOT, scoase la iveală după arestarea lui Berbeceanu

procurorulApropiaţii lui Traian Berbeceanu au pus tunurile pe procurorul şef Ioan Mureşan, de la DIICOT – Alba, considerat artizanul arestării comisarului şef.

Ioan Mureşan şi doi dintre subalternii săi au devenit ţintele unor dezvăluiri de presă, preluate din informaţii păstrate „la secret”, până în momentul reţinerii comisarului Berbeceanu.

Astfel, la scurt timp după ce comisarul şef Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba, a fost reţinut şi arestat în dosarul în care a fost pus sub învinuire pentru favorizarea unor grupări infracţionale de crimă organizată, informaţii din interiorul Brigăzii, menite să îl discrediteze pe procurorul şef al DIICOT – Alba, Ioan Mureşan şi pe subalternii săi, procurorul Sergiu Cean şi subcomisarul Alin Muntean, au fost făcute publice, în presă.

Prima salvă: scrisoarea lui Berbeceanu

Procurorul şef Mureşan Ioan (foto) a început o campanie puternică de denigrare a mea şi a colegilor care-i considera apropiaţi mie. În toate aceste acţiuni a fost mereu sprijinit şi consiliat de colegul său de birou, procurorul Cean Sergiu şi de subcomisarul Muntean Alin (…) Mureşan şi Muntean au continuat acţiunile denigratoare şi am aflat de la avocaţii din Deva, că de foarte multe ori îl scoteau pe Cupeţiu (n.r. judecat pentru infracţiuni de crimă organizată) din arest şi incercau să-l determine să declare mincinos că se află în legătură cu mine şi că i-am furnizat informaţii. Permanent spuneau că să nu-şi facă probleme, că “zilele mele sunt numărate” şi că Munteanu o să preia comanda Brigăzii”, transmitea comisarul şef Berbeceanu, într-o scrisoare ajunsă în presă, prin intermediul unor colaboratori (surse: ofiţeri acoperiţi) ai DIICOT.

Salvele următoare: înregistrări audio

Dezvăluirile care îl vizau pe procurorul şef Ioan Mureşan au continuat după arestarea lui Traian Berbeceanu. A fost făcută publică o înregistrarea audio în care Traian Berbeceanu îl acuză pe procurorul şef Ioan Mureşan că a dispus montarea unor microfoane în biroul comisarului.

Iată stenograma discuţiei (sursa: adevarul.ro):

Berbeceanu: S-a ajuns prea departe şi cu mine, dar nu vreau să păţească vreun coleg ce am păţit eu.

Mureşan: Indiferent că mă crezi sau că nu mă crezi, lucrurile sunt de aşa natură. La fel cum vin la tine informaţii de la Servicii, la fel vin şi la mine.

B: Dar, Neluţu, stai să-ţi zic…

M: Anumite lucruri trebuie verificate. Nu am absolut nimic cu nimeni.

B: Una este să le verifici, Neluţu, şi alta este să montezi tehnică în birou.

M: La cine?

B: La mine. Neluţu, eu am avut tehnică montată în birou.

M: Dacă mă crezi sau nu mă crezi, e treaba ta, dar nu ţi-am montat tehnică în birou. Ar fi culmea.

B: N-ar fi culmea. De ce sa fie culmea?

M: Îşi spun 100% că nu ţi-am montat tehnică, tu poţi să crezi ce vrei. Îţi spun că eşti pe o pistă greşită.

B: Nu, eu nu am nicio pistă. Am găsit-o aia, am fotografiat-o, am filmat-o împreună cu Goagă şi cu încă unul, ca martor, şi când o să se termine totul, o să…

M: Foarte bine. Eu îţi garantez că de la noi nu ai avut nicio tehnică în birou.

De asemenea, subcomisarul Alin Muntean a fost înregistrat în timp ce se declara nemulţumit de banii pe care îi primeşte ca salariu. Într-un alt document se dezvăluie faptul că acelaşi poliţist şi-ar fi luat amanta cu maşina la acţiunile de filaj. Iar dezvăluirile venite pe filiera DIICOT nu se opresc aici…

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/