12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Critică din interior. Şcoala văzută de un profesor de liceu: educaţie de tip stalinist

acuzatii ducaMihael Duca, un dascăl de educaţie fizică de la Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” din Huendoara, a pornit o adevărată revoltă pe blogul său, împotriva şcolii în care predă. Îşi acuză colegii de ilegalităţi şi descrie şcoala drept instituţie stalinistă. Colegii săi nu sunt de acord cu spusele lui.

„Staliniştii educaţiei nu se dau în lături de la nicio acţiune, ei se pot asocia în grupuri infracţionale organizate. Spre exemplu, la C.N.I. Traian Lalescu Hunedoara au fost modificate în catalog mediile a trei elevi în semetrul al doilea al anului scolar 2012 – 2013, în mod ilegal”, scrie profesorul Mihael Duca, într-o postare din 9 septembrie, pe blogul său personal, mihael-duca.blogspot.ro. Profesorul de educaţie fizică din liceul hunedorean continuă acuzaţiile la adresa colegilor săi şi a liceului în cadrul căruia îşi sefăşoară activitatea.

Şcoala „altfel”

„Nu înghit ca cineva să-şi bată joc de sănătatea mea, de cariera mea profesională. Lucrez iarna la 10 grade Celsius, mai rău, şi în curent. La această şcoală învăţătorii şi-au pus geamuri termopane la clasă din banii părinţilor, pentru a nus ta în frig şi curent. Poate pentru că eu nu accept pachetele de cafea sau alte cadouri de la părinţii buticari ai unor elevi, părinţi ce se cred patroni ai şcolii, s-a pornit un atac din partea unui grup de indivizi din această unitate de învăţământ, că aşa scrie pe clădire, nu scrie “piaţă”. într-un mod stalinist, ce mi-a adus aminte de anii 50 ai secolului trecut”, mai scrie Mihael Duca, pe blogul său. „Chiulangii, beţivii, simulanţii fac legea la adăpostul “spatelui”. Şcoala adună elevi slabi din oraş. Daca i-ar aduna pe cei mai buni, ar fi altceva”, spune profesorul de educaţie fizică, în postarea de pe blog.

Dascălul, în conflict cu colegii

Şi în luna septembrie a anului trecut, înainte de începerea anului şcolar, dascălul hunedorean a avut aceeaşi atitudine la adresa şcolii unde predă. „Există în această budă o cârdăşie de stors banii de la părinţi care funcţionează perfect, iar parinţii, în majoritate nişte cocalari şi manelişti neaoşi, chiar cred că ei au drepturi, chiar cred ca loazele lor sunt nişte genii”, a scris dascălul Mihael Duca, pe blogul său. Conducerea Colegiului Naţional de Informatică „Traian Lalescu” se delimitează de afirmaţiile făcute de dascăl, pe blogul acestuia. Dorina Tănase, directorul colegiului, a precizat că opiniile profesorului Mihael Duca nu reflectă realitatea. „Nu este normal ca acest dascăl să arunce cu noroi în şcoala pe care o reprezintă. Sunt neadevăruri şi acest lucru îl pot confirma colegii săi şi toţi cei care cunosc îndeaproape acest colegiu”, spune Dorina Tănase. În prezent, dascălul se află într-un litigiu în instanţă cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara. Reprezentanţii colegiului susţin că se vor îndrepta împotriva profesorului de educaţie fizică, în urma afirmaţiilor de pe blogul acestuia, considerate calomnioase.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/