22.9 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Școlile din Deva vor avea centrale termice pe gaz

Termocentrala Mintia a fost oprită în urmă cu o săptămână, în lipsă de cărbune, iar aproape toate şcolile din municipiul Deva au revenit la programul de studiu online. Autoriyățile locale susțin că toate școlile și grădinițele din Deva vor fi dotate cu centrale termice pe gaz, pentru a nu mai depinde de Termocentrala Mintia.

20 de centrale termice pe gaz vor fi achiziționate pentru dotarea școlilor și grădinițelor din municipiul Deva, până în toamna acestui an, potrivit primarului Florin Oancea. Decizia administrației locale, care va finanța investițiile, a fost luată în acord cu reprezentanții unităților de învățământ din Deva. Ea vine în contextul în care peste 4.000 de elevi și preșcolari din Deva au rămas acasă de la începutul săptămânii, după ce Termocentrala Mintia a fost oprită, iar majoritatea unităților școlare au rămas fără căldură și apă caldă.

„Până în toamna acestui an, toate școlile trebuie să aibă centralele termice pe gaz funcționale. Unitățile de învățământ vor avea asigurată căldura și apa caldă fără să mai depindă de sistemul centralizat de încălzire”, a declarat Florin Oancea.

În Deva, doar Colegiul Național ,,Decebal” Deva și Colegiul Național Pedagogic ,,Regina Maria” Deva au centrale pe gaz și nu depind de livrarea agentului termic de la Termocentrala Mintia.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/