2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Sentinţă defavorabilă. Simota nu a scăpat de executarea silită

Chiar dacă a încercat să scape  în instanţă de executarea silită, miliardarul Alin Simota nu a reuşit să înduplece judecătorii. Magistraţii de la Judecătoria Petroşani i-au respins cererea, dar sentinţa poate fi atacată cu recurs.

alin_simotaTimp de 9 luni, omul de afaceri Alin Simota a încercat să blocheze executarea silită în contul creditului luat în luna ianuarie 2009 de la Banca Intesa Sanpaolo România şi nerambursat în totalitate. Acţiunea în instanţă a fost depusă  de miliardarul din Petroşani la finele lunii decembrie, iar procesul s-a judecat la Petroşani timp de 9 luni, însă sentinţa i-a fost defavorabilă lui Simota care nu a putut împiedica executarea silită.  Intesa Sanpaolo IMI Bank România  a câştigat încă de acum doi ani procesul cu firma controlată de Alin Simota şi a învestit chiar sentinţa cu formulă executorie, însă omul de afaceri a mai încercat odată să se opună executării silite. De precizat că pentru Simar Comimpex s-a deschis procedura falimentului, societatea fiind  îngropată în datorii, inclusiv la bugetul de stat.

I-a scos blocul la vânzare

Oricum, în contul datoriei pe care o înregistrează, banca a scos la licitaţie blocul de locuinţe pe care Alin Simota îl deţine în zona Spitalului de Urgenţă Petroşani. Tocmai pentru construcţia imobilului, Alin Simota a contractat acest credit bancar, iar calculele iniţiale erau profitabile. Apartamentele, cu finisaje de lux, au fost scoase la vânzare la preţuri cuprinse între 35.000 şi 50.000 de euro, dar preţula  fost considerat prea ,mare pentru piaţa Văii Jiului. Niciun apartament nu a fost vândut, iar creditul nu a fost rambursat în totalitate, aşa că banca a decis să execute silit firma omului de afaceri. Licitaţia publică este programată pentru data de 27 septembrie, iar preţul de plecare pentru acest imobil pleacă de la suma de 5. 280.000 de lei, fără TVA.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/