Medicul Tiberiu Rugea este nevoit să răspundă de toţi pacienţii Secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Hunedoara din Deva, după ce doi dintre cei patru medici oncologi au fost arestaţi preventiv, iar o altă colegă de-a sa a intrat în concediu medical.
Situaţie dramatică la secţia de oncologie a Spitalului Judeţean din Deva: din cei patru medici oncologi care îşi desfăşurau activitatea pe secţie, în urmă cu două luni, a mai rămas în serviciu doar Tiberiu Rugea. Medicul trebuie să facă faţă unor sarcini de serviciu care în mod normal se împărţeau la patru şi e nevoit să asigure îngrijirea celor aproximativ 600 de pacienţi care se prezintă lunar la Oncologie.
De aproximativ două luni, medicii oncologi Elisaveta Mezo şi Alina Popa au fost suspendaţi din funcţie, după ce au fost arestaţi preventiv în dosarul fraudelor cu medicamente pentru bolnavii de cancer. Miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul declarat de doctoriţe, după ce Tribunalul Hunedoara le-a prelungit mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile. „Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate recursurile declarate de cei 10 inculpaţi, printre care şi cei doi medici, arestaţi în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Dosarul fraudelor cu medicamente din Hunedoara”. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, toţi cei 10 inculpaţi urmând să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.
Aşteaptă ocuparea unui post
De asemenea, celălalt medic oncolog din Spitalul Judeţean Deva a intrat în concediu de maternitate. Rămas singur pe secţie, Tiberiu Rugea speră ca postul scos la concurs să fie ocupat cât mai repede. „Ştiu că a fost aprobată de către minister scoaterea la concurs a unui post de medic pe secţia de oncologie a spitalului. Urmează ca datele legate de examen să fie publicate”, a precizat Tiberiu Rugea.
Cei doi medici oncologi, Elisaveta Mezo şi Alina Popa, au fost acuzate că au semnat sute de reţete medicale pentru bolnavi de cancer, care ulterior erau decontate ilegal de farmacişti. Infracţiunile s-au petrecut în perioada 2010 – 2012, iar prejudiciul în dosarul în care doctoriţele, dar şi mai mulţi farmacişti din Hunedoara, sunt cercetaţi pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, se ridică la 3,3 milioane de lei.