18.2 C
Deva
miercuri, iunie 19, 2024

Șosea nouă în stațiunea montană Parâng

Autoritățile din Hunedoara au inaugurat a doua bucată de șosea construită în stațiunea montană Parâng.

Noul drum asfaltat, de 800 de metri, pornește din centralul stațiunii aflată la cota 1.600 de metri și urcă, printre cabane și pensiuni, până în vecinătatea stației de sosire a vechiului telescaun și a fostului complex sportiv IEFS, aflate la cota 1.740 de metri.

De aici, un drum pietruit mai urcă câteva zeci de metri spre zona alpină și deservește cabanele ridicate aici, fiind continuat de potecile care urcă spre crestele masivului, unele aflate la peste 2.500 de metri altitudine.

Noul drum alpin în Parâng completează traseul șoselei construite în perioada 2018 – 2021 în stațiunea montană Parâng, printr-o investiție de circa 18 milioane de lei, finanțată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Drumul Judeţean 709 F, modernizat în ultimii ani pe o distanță de circa 4,5 kilometri, leagă zona cabanelor de la poalele masivului Parâng de staţiile de coborâre ale celor două telescaune din stațiune.

Drumul alpin construit în toamna anului 2023 a costat peste două milioane de lei și a fost prezentat de Consiliul Județean Hunedoara ca fiind o investiție importantă.

„Pentru confortul cetățenilor, al celor care au cabane aici și al iubitorilor de munte, Consiliul Județean Hunedoara a realizat, iată, o investiție util”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Însă la fel ca și cealaltă porțiune de drum modernizată recent în stațiunea montană Parâng, șoseaua de 4,5 kilometri care urcă în centrul stațiunii, nici acest tronson nu va putea fi folosit iarna. Turiștii vor mai putea circula cu mașinile pe el doar câteva săptămâni în acest an sau cel puțin până la primele zăpezi.

Foto: CJ Hunedoara

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/