2.8 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Suplimentare de fonduri. Bolnavii de HIV/SIDA primesc încă 4,3 milioane de lei

Ministerul Sănătăţii recunoaşte că programul pentru bolnavii de HIV/ SIDA este subfinanţat şi anunţă suplimentarea fondurilor. Cea mai mare sumă revine pacienţilor din judeţul Hunedoara, unde sunt, conform statisticilor, şi cei mai mulţi bolnavi.

DSpPeste 4,4 milioane de lei primeşte judeţul Hunedoara suplimentar în cadrul Programului Naţional de Tratament HIV/SIDA. „Având în vedere faptul că fondurile alocate pentru acest program pe trimestrul I au fost insuficiente, ca urmare a trimestrializării primite de la Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii a refăcut sumele alocate pe alte programe şi a alocat suplimentar suma de 38.415.000 de lei pentru programul HIV/SIDA, urmând ca la rectificarea bugetară să se facă corecţiile la capitolele bugetare pentru celelalte programe”, au precizat oficialii Ministerului Sănătăţii. În urma suplimentării fondurilor, judeţului Hunedoara îi revine suma 4.344.000 de lei. Reprezentanţii MS mai spun că, aşa cum prevede procedura, unităţile sanitare care implementează programul naţional de prevenire, supraveghere şi control a infecţiei HIV/SIDA sunt obligate să se aprovizioneze cu medicamentele necesare, se mai spune în comunicatul ministerului.

În judeţul Hunedoara sunt înregistraţi aproximativ 280 de bolnavi cu HIV/SIDA, iar cei mai mulţi sunt în Petroşani. Vorbim doar despre cazurile cunoscute pentru că, în realitate, există mai multe persoane infectate cu virusul HIV care nu au fost încă diagnosticate. Aceştia au nevoie de un tratament costisitor, pentru care se alocă din bugetul de stat câteva mii de lei lunar. Cu cât boala este mai avansată, cu atât cresc şi costurile, dar altfel bolnavii ar fi condamnaţi la moarte.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/