-0.2 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Traian Berbeceanu, sursă de inspiraţie pentru artiştii din Poliţie

MAIN Traian Berbeceanu foto-citatClaudiu Ionescu, un ofiţer de poliţie din Hunedoara a devenit celebru după ce i-a „urecheat” prin două epistole publicate pe un site de socializare pe şefii Poliţiei Române şi pe cei din Ministerul Public. Supărarea poliţistului a venit după arestarea fostului şef de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

Două scrisori deschise, atribuite poliţistului Claudiu Ionescu, din Hunedoara, au stârnit rumoare pe paginile de socializare, dar i-au stârnit şi pe reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Ofiţerul a răbufnit după ce Traian Berbeceanu a fost arestat pentru infracţiuni legate de favorizarea membrilor unor grupări infracţionale. Poliţistul din Hunedoara le-a transmis colegilor săi că trebuie să ia atitudine. „Ce putem face noi, muritorii de rând? Cred că dacă ne-am strânge vreo 20-30 de polițiști, într-o zi de luni, după ce ne-am lua concediu, am merge la sediul Tribunului Alba sau Hunedoara, am intra in greva foamei şi ne-am lega cu cătușele de gardul tribunalului, cred că am face mult mai mult decât să ne dăm cu părerea pe forumuri si să ne batem cu cărămida-n piept”, scrie poliţistul Claudiu Ionescu, în scrisoarea cu titlul „Căderea Zeilor”. După această scrisoare, în care ofiţerul de poliţie mai afirmă că procurorii nu şi-au făcut treaba în dosarele grele soluţionate de Berbeceanu, în schimb şi-au asumat pe nedrept unele merite, conducerea IPJ Hunedoara a trecut la verificări.

Între timp însă, o nouă scrisoare care i-a fost atribuită ofiţerului de poliţie Claudiu Ionescu a fost publicată pe Internet, dezvăluirile şi reproşurile faţă de Minsiterul Afacerilor Interne au venit de această dată sub forma unui pamflet.  „Dragul meu minister, slujindu-vă 17 ani, îmi dați voie să ies la raport. Am sa încerc, metaforic, să spun ce se întâmplă în grădina dvs, în locul unde lucrez…tutuindu-vă, asta din cauză ca vă cunosc demult. Știi tu că la serviciul unde lucrez suntem 25 de oameni şi avem doua rable în dotare, maşini care nu au ITP-ul făcut şi cu care în fiecare zi rişti să mori din cauză că nu au direcţia bună? Ştii tu ce înseamnă să urmăreşti pe cineva şi să-ţi rămână maşina în intersecție”, se plânge poliţistul, în începutul scrisorii.

Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, a precizat că reprezentanţii IPJ au luat legătura cu ofiţerul de poliţie pentru a clarifica nemulţumirile pe care acesta le-a exprimat în epistolele sale. Potrivit lui Niţu, poliţistul a precizat că unele dintre afirmaţiile sale au fost „metaforice” şi nu trebuiau luate ca atare.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente