5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

În urma acuzelor aduse de Traian Berbeceanu, CSM a decis să îi apere reputaţia procurorului Ioan Mureşan

Consiliul Superior al Magistraturii sare în apărarea procurorului Ioan Mureşan, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba Iulia. Mureşan a fost acuzat de fostul şef al BCCO, Traian Berbeceanu că a fabricat dosarul în care este cercetat şi arestat preventiv.

berbeceanuDupă ce a analizat raportul Inspecţiei Judiciare, plenul CSM a decis să îi apere reputaţia şefului DIICOT Alba, procurorul Ioan Mureşan. Chiar acesta este cel acre a cerut apărarea reputaţiei, dat fiind faptul că, legal, nu se poate răspunde acuzelor aduse de fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, care a susţinut că a „fabricat” dosarul în care acesta din urmă este acuzat că sprijinea o grupare infracţională care se ocupa cu vânzare produselor petroliere.Într-o scrisoare adresată colegilos săi, făcută publică după reţinerea lui, Traian Berbeceanu susţinea că „acţiunea mârşavă” împotriva sa a fost „coordonată” de procurori DIICOT şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii care ar avea legături cu diverşi infractori.

Reamintim că Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol. Potrivit procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu au sponsorizat BCCO Alba-Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba-Iulia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului. De asemenea, anchetatorii susţin că fostul şef al BCCO Alba Iulia i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări, i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Atât cei doi soţi, cât şi Berbeceanu au fost arestaţi preventiv în data de 24 octombrie.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/