34.7 C
Deva
vineri, iulie 12, 2024

(VIDEO) 140 de ani de la inaugurarea căii ferate Hunedoara – Simeria. A ajuns istorie

  • Calea ferată Hunedoara – Simeria a împlinit, zilele trecute, 140 de ani de la inaugurare, însă vremurile în care trenurile de călători care porneau și soseau la Hunedoara erau pline, iar liniile secundare erau aglomerate de vagoane de marfă, au apus.

Acum, cei care mai ajung pe traseul feroviar din Hunedoara găsesc calea ferată acoperită de vegetație și unele din instalațiile sale electrice smulse și distruse de hoți. Mai multe anexe CFR au fost devastate, iar unele din vechile linii secundare de cale ferată au fost dezafectate și extrase, pentru a nu cădea pradă și ele hoților.

Puțini localnici mai ajung pe peroanele pustii ale gării din Hunedoara, aglomerată în anii de comunism, în care combinatul siderurgic Hunedoara funcționa la capacitate maximă.

Din 2018, niciun tren nu a mai plecat din gara Hunedoarei, capăt de linie pe ruta feroviară care lega municipiul de nodul feroviar Simeria.

Calea ferată Hunedoara Simeria a fost inaugurată în 1884 și este una dintre cele mai vechi rute feroviare din România. A fost dată în folosință odată cu inaugurarea Uzinelor de Fier din Hunedoara, în iunie 1884.

„În ziua de 25 a lunii curente, oraşul Hunedoara şi împrejurimile sale s-au pregătit pentru o triplă sărbătoare. Am invitat pe iubitul nostru deputat ca în această zi să prezinte dare de seamă în faţa alegătorilor. La noile furnale a fost anunţată prima destupare şi turnare şi în final sosirea primului tren Simeria – Hunedoara. Au sosit oaspeţi dornici de a vedea şi de a petrece, trăsură după trăsură, nu numai din apropierea Hunedoarei, dar şi din Deva şi Orăştie”, informa ziarul Hunyad, în 1884.

Ruta de 16 kilometri a fost construită pentru a lega orașul și Uzinele de Fier Hunedoara și nodul feroviar Simeria, aflat pe magistrala Arad – Alba Iulia, care traversa Valea Mureșului, legând vestul de centrul Transilvaniei.

Din anii ’50, în completarea căii ferate, au fost construite numeroase linii industriale necesare combinatului siderurgic, cu o lungime totală care depăşea 150 de kilometri. În 1984, calea ferată Hunedoara – Simeria a fost electrificată. Tot atunci a fost construită și gara din Hunedoara.

Clădirea stației CFR se distinge atât prin arhitectura sa, cât şi prin cele două fresce din holul principal, pictate de Paul Miracovici, care redau munca în oţelăriile Hunedoarei şi sărbătoarea localnicilor, trezind nostalgii hunedorenilor.

Gara din Hunedoara cuprindea aproape 30 de spaţii, avea un restaurant, două săli de aşteptare, iar în jurul ei câteva baruri şi terase îi primeau pe navetiştii combinatului siderurgic.

După 1990, numărul călătorilor cu trenul a scăzut vertiginos, iar în ultimii ani înainte ca traficul feroviar să fie suspendat pe linia Hunedoara – Simeria, trenurile circulau aproape goale între cele două oraşe. În februarie 2018, clădirea a fost pusă sub lacăt, iar circulaţia trenurilor de călători pe ruta Hunedoara – Simeria a fost suspendată.
Nodul feroviar Simeria este modernizat

Spre deosebire de gara din Hunedoara, nodul feroviar Simeria (video) va fi revitalizat. Stația CFR Simeria a intrat în șantier în toamna anului 2020, fiind cuprinsă în proiectul european de modernizare a infrastructurii feroviare pe calea ferată Simeria – Arad (141 kilometri).

Stația CFR Simeria a fost inaugurată în jurul anului 1868, odată cu deschiderea căii ferate Arad – Alba Iulia. Clădirea ei de călători a fost înființată în aceeași perioadă, însă în jurul anului 1900 a fost refăcută, datorită traficului feroviar tot mai mare din stația CFR Simeria.

De la sfârșitul secolului al XIX-lea, odată cu construcția căii ferate a cărbunelui Simeria – Petroșani (circa 80 de kilometri), inaugurată în 1870, și a căii ferate Hunedoara – Simeria, stația CFR Simeria a devenit un nod feroviar important al Transilvaniei și apoi al României.

În deceniile de comunism, nodul feroviar Simeria a funcționat la capacitatea maximă, însă după 1990, declinul mineritului, al industriei metalurgice, reducerea transportului de călători pe cale ferată și lipsa investițiilor în infrastructura feroviară i-au redus importanța

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/