15 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

(VIDEO) A nins ca în povești în Râușor. Turiștii au revenit pe pârtii

Stațiunea Râușor s-a animat la sfârșit de săptămână, după ninsorile din ultimele nopți. Oaspeții zonei turistice au putut folosi pârtiile de schi și de sanie, iar acest sfârșit de săptămână se anunță unul aglomerat, spun cabanierii.

Stațiunea Răușor Retezat (comuna Râu de Mori) se află la circa 30 de kilometri de Hațeg, pe valea Răușorului, și este una dintre cele mai mici astfel de zone de agrement din România.

Totuși, de-a lungul timpului a devenit unul dintre locurile preferate pentru numeroși hunedoreni, care vor își petreacă zilele libere la munte.

Stațiunea Râușor Retezat se află în Zona de Dezvoltare Durabilă din Parcul Național Retezat, suprafață din aria protejată, în care sunt permise menţinerea sau dezvoltarea infrastructurii turistice, cu respectarea legislaţiei în vigoare pentru arii protejate.

În anii ´70, la Râuşor au fost ridicate primele barăci destinate muncitorilor şi minerilor implicaţi în proiectul Amenajării hidroenergetice de pe Râul Mare – Retezat. După plecarea lor, căminele fostei lor colonii au fost demolate, iar în anii ´80 a fost construit aici primul complex turistic – un motel destinat, în principal, angajaţilor Combinatului Siderurgic din Hunedoara.

Din Râuşor pornesc mai multe trasee montane spre vârfurile şi lacurile glaciare ale Retezatului. În vecinătatea staţiunii poate fi vizitată Cascada Râuşor, iar la intrarea în deflilel Râușorului, în apropiere de șoseaua Râu de Mori – Râușor, turiștii găsesc rămășițele castelului medieval Colț și ale bisericii de piatră de la poalele sale.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/