17.7 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

(VIDEO) Ce s-a ales de marele centru industrial de pe valea Govâjdiei

Pe valea Govâjdiei (Nădrabului), o mulţime de alte construcţii sunt abandonate de mai mulţi ani, în timp ce altele au fost demolate, iar pădurea deasă le-a acoperit rămăşiţele.

În secolul al XX-lea, ţinutul aflat la marginea satelor Govâjdia, Ghelari şi Lelese, a fost unul dintre marile centre industriale ale Hunedoarei. Pe întinderea lui se înşiruiau o parte a minelor de fier de la Ghelari, furnalul de la Govâjdia, cariera de piatră de la Crăciuneasa, calea ferată industrială Hunedoara – Ghelari şi, în apropiere, cariera de marmură din satul Alun.

Un bloc muncitoresc construit în anii ´60 a rămas până de curând ultimul „bastion” însufleţit de oameni al unei zone industriale ale căror construcţii ocupau zeci de hectare pe valea Govâjdiei (Nădrabului), la circa 20 de kilometri de Hunedoara. Acum este pustiu și în pericol de prăbușire.

Cel mai vechi monument rămas în picioare în zonă, aflat la circa trei kilometri de „blocul-fantomă” este Furnalul de la Govâjdia. Cuptorul său uriaş s-a păstrat intact şi le oferă vizitatorilor săi o mărturie vie despre industria fierului din urmă cu două secole. Deşi are nevoie de reabilitare, monumentul istoric a fost, însă, ignorat de autorităţi, în ultimele decenii.
Ruinele Ghelariului

Minereul folosit pentru producerea fontei şi a fierului în Furnalul de la Govâjdia era adus de la minele din Ghelari, aflate în vecinătate. Un plan înclinat, amenajat pe un deal în vecinătatea Govâjdiei, caii, funicularele şi liniile ferate industriale au fost folosite de-a lungul timpului pentru transportul minereului de la Ghelari spre Govâjdia şi, mai târziu, spre Hunedoara. Zeci de kilometri de galerii formau un imens labirint subteran care treceau pe sub satul Ghelari, iar un tunel uriaş a fost înfiinţat la începutul anilor 1900 pentru a lega Ghelariul de Govâjdia.

De aici, drumul fierului continua pe calea ferată minieră a Uzinelor de Fier din Hunedoara. Minele din Ghelari au fost închise în perioada 1995 – 2005, mii de muncitori au fost disponibilizaţi, iar vechile construcţii miniere au fost abandonate. Valea Govâjdiei a rămas împânzită de ruinele fostei exploatări miniere şi ale galeriilor sale, multe dintre ele rămânând ascunse de pădure.

Drumul pe valea pârului Nădrab trece pe la poalele întinsei cariere de dolomită de la Crăciuneasa, întinsă pe aproape 100 de hectare şi legată de centrul siderurgic din Hunedoara printr-o cale ferată industrială, al cărui capăt de linie se afla în vecinătatea „blocului fantomă”. La aproape două decenii de la intrarea în conservare a carierei, sălbăticia a pus stăpânire pe dealul modelat de oameni, cu ajutorul dinamitei şi al excavatoarelor.

Pe versantul opus al carierei, dincolo de ruinele industriale şi miniere şi de cele câteva gospodării risipite în văi, şerpuieşte pe aproape un kilometru halda de steril a carierei din Valea Nădrabului, una dintre cele mai mari depozite de steril provenite din prelucrarea rocilor de construcţie. Halda, extrem de erodată, oferă o privelişte la fel de stranie ca a uriaşei cariere din apropierea ei.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/