19.9 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

(VIDEO) Dacfest 2023. Dacii și romanii s-au încăierat la Măgura Uroiului

  • Dacfest 2023 un festival de reconstituire istorică la care au participat numeroase asociații de reconstituire istorică, a avut loc la Măgura Uroiului din Hunedoara.
  • Evenimentul organizat la sfârșitul acestei săptămâni (14 – 16 iulie) a strâns circa 200 de participanți, iar cele mai spectaculoase momente ale sale au fost luptele dintre romani și „barbari” – dacii și aliații lor.

La poalele dealului vulcanic cu formă proeminentă, distins de la zeci de kilometri distanță de pe valea Mureșului, romanii și barbarii și-au împărțit teritoriul și și-au ridicat taberele la fel cum ar fi făcut-o în Antichitate.

De-o parte a platoului, au fost ridicate corturile din castrul înființat pentru a găzdui legiunile romane și trupele auxiliare aflate în solda imperiului.

De cealaltă parte, în vecinătatea unei cetăți de lemn, dacii, sarmații și celelalte triburi care ar fi ocupat în Antichitate teritoriul actual al României s-au grupat în așezările improvizate pe platou. Nu au lipsit nimfele dacice, parte a atmosferei imaginate din timpul strămoșilor noștri.

Turiștii veniți la Măgura Uroiului din Hunedoara au fost invitați să cunoască portul și obiceiurile de zi cu zi ale anticilor și să ia parte la confruntările dintre daci și romani, după un scenariu inspirat din războaiele purtate în vremea regelui Decebal.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/