31 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

(VIDEO) Gara Devei, în șantier. Cum s-a lucrat la clădirea de călători a CFR

De trei ani au loc lucrări de modernizare a infrastructurii feroviare în perimetrul staţiei CFR Deva, în cadrul proiectului care vizează refacerea sectorului de cale ferată Simeria – Gurasada (41 de kilometri), parte a viitoarei magistrale feroviare Simeria – Arad şi a Coridorul Feroviar Rin-Dunare Nord.

Lucrările la liniile de cale ferată, la peroanele gării şi la pasarela din faţa clădirii de călători au ajuns la final, în schimb, doar de patru luni gara Devei se află în şantier.

Între timp, clădirea a fost dezafectată, spaţiile sale vechi au fost scoase din funcţiune şi o parte din zidurile compartimentelor sale au dispărut. Conform proiectului tehnic, va urma reamenajarea pentru călători a parterului şi etajului 1, recompartimentarea etajului 2 şi realizarea unui etaj 3 parţial unde se va amenaja un spaţiu expoziţional. La parter şi la etajul 1 se vor amenaja săli de aşteptare, grupuri sanitare, spaţii comerciale şi birouri de informaţii şi bilete, iar separat de holul principal se va crea o zonă de birouri cu accese individuale. Pentru accesul la etajele 2 şi 3, unde se vor amenaja spaţiile pentru diverse activităţi culturale, întruniri, expoziţii, se va monta un lift în exteriorul clădirii, un lift panoramic, din sticlă, cu vedere spre cetate.

Clădirea principală a Gării Deva a fost finalizată în anul 1985. A fost construită din beton armat, având regimul de înălţime format din parter, etaj unu şi parţial etaj doi. Termenul estimat de finalizare a investiţiei la întreg tronsonul feroviar Simeria – Gurasada este anul 2023.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/