19.9 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

(VIDEO) Mobilizare uriașă de forțe pe șoseaua din Ținutul Pădurenilor, devastată de viituri. Drumul spre Cerbăl, redat circulației

  • Autoritățile locale și angajații de la Apele Române s-au mobilizat pentru a reda traficului rutier un drum spectaculos din Ținutul Pădurenilor, rupt de viituri.

Peste doi kilometri din șoseaua Hunedoara – Cerbăl – Poiana Răchițelii (DJ 687 J) au fost aproape pulverizați de forța torenților de sâmbătă, 24 iunie. Sectorul rutier a fost devastat la intrarea în satul Cerbăl, unde drumul își începe urcușul abrupt prin pădure, strecurându-se prin valea mărginită de versanți abrupți și înalți, acoperiți de pădure.

„Apele au adus în vale bolovani uriași și trunchiuri de copaci care au deviat cursul apei și au împins-o în șosea. Torenții au săpat sub drum și au făcut ca acesta să se prăbușească. A fost un dezastru, așa ceva nu s-a mai întâmplat aici de zeci de ani”, spune un localnic din Cerbăl.

Podul rutier de la intrarea în comuna Cerbăl din Hunedoara a fost luat de ape, lăsând astfel izolate satele Cerbăl, Arănieș, Socet și Poiana Răchițelii. Un alt podeț, peste râul Zlaști, a fost și el smuls de viitură, lăsând izolat satul Ulm. Timp de două zile, autoritățile s-au mobilizat pentru a reface, provizoriu, căile de acces în satele din comuna Cerbăl din Hunedoara.

„Drumul județean 687 J a fost afectat pe o porțiune de circa doi kilometri. A fost pur și simplu distrus în totalitate. Cu sprijinul Apelor Române și al autorităților județene, lucrăm la reparațiile necesare pentru a putea fi reluată circulația pe acest drum spre satele comunei Cerbăl. Sperăm că Guvernul României va aloca în scurt timp fonduri pentru refacerea completă a podurilor luate de ape și a șoselei, acolo unde a fost devastată de torenți”, a declarat Mircea Claudiu Costa, primarul comunei Cerbăl.

Șoseaua Hunedoara – Cerbăl – Poiana Răchițelii, în lungime de circa 40 de kilometri, se numără printre drumurile de munte cele mai spectaculoase din România. Drumul începe din Centrul Vechi al Hunedoarei, traversează valea Zlaștiului, prin satele Zlaști, Boș și Groș, și urcă apoi abrupt prin valea Cerbălului, spre satele Cerbăl, Socet și Poiana Răchițelii din Ținutul Pădurenilor.

Până la Poiana Răchițelii din Hunedoara (video), localitate aflată la 1.000 de metri altitudine, şoseaua traversează codrii întinşi pe suprafeţe mari, care acoperă dealurile şi văile de la poalele Munţilor Poiana Ruscă.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/