37.2 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

Zeci de saci de gunoaie au fost strânși de pe malurile lacului de acumulare Sântamaria Orlea

Comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara s-au autosesizat în urma apariției pe rețelele de socializare a unor imagini video care arătau întinderea uriașă a deșeurilor, predominant din materiale plastice (PET) pe luciul de apă și în zona amonte a cuvetei Lacului de acumulare Sântămăria Orlea, localitate învecinată orașului Hațeg.

„O echipă de comisari a efectuat o inspecție în teren în data de 29 ianuarie și, ca urmare a acestei inspecții, Hidrolelectrica SA – SH Hațeg a desfașurat în 2 februarie o acțiune de salubrizare a zonei care a făcut obiectul sesizării publice”, a informat Garda de Mediu Hunedoara.

Au fost strânși zeci de saci de gunoaie, aruncate de localnici pe malul lacului și în apele sale. „Este interzisă abandonarea deșeurilor în cursurile de apă și pe malurile acestora deoarece în timpul viiturilor acumularea deșeurilor de diferite tipuri și a trunchiurilor arborilor pot reduce secțiunea de scurgere a cursurilor de apă și se pot produce inundații, pot fi deteriorate drumuri, poduri, gospodării, fiind totodată afectată calitatea apelor”, au mai precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Hunedoara.

Foto: Garda de Mediu Hunedoara

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/