5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

ZIUA DRAPELULUI, sărbătorită la Deva FOTOGALERIE

Ziua Drapelului Național al României a fost sărbătorită și în județul Hunedoara. La Deva a fost organizată o ceremonie militar-religioasă, la care au participat oficialități județene și locale. Și câțva curioși s-au oprit pentru a vedea ce se întâmplă, însă cei mai impresionați de semnificația acestei zilei au fost cei mai în vârsta, care au și muncit în sistemul militar.

Tricolorul românesc este simbol de libertate, dreptate și frăție. Îi însoţeşte pe ostaşii care aduc independenţa României în 1877. Spre el vor privi cu speranţă românii în lupta pentru unitate, încununată la 1918. Astăzi zărim tricolorul arborat la toate instituțiile. Autorităţile publice locale şi judeţene şi-au făcut temele şi au rostit câteva alocuţiuni referitoare la această sărbătoare naţională a drapelului. „În urmă cu două secole drapelul a fost un factor care instituia unitatea de neclintit a neamului românesc, crezurile care legau pe românii de dincolo și de dincoace de Carpați. Sub cele trei culori s-au înfăptuit reformele României moderne, iar mai apoi o mare de steaguri tricolore au umplut drumurile țării. Este un simbol capabil să ne unească pe toți” a precizat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva. La eveniment au fost prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Dorin Gligor, prefectul județului, Sorin Vasilescu, mai mulți directori de deconentrare din județ,d ar și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, dar și cadre militare în rezervă. Pentru cei care au servit patria tricolorul are mai multe semnificații. „Pentru noi drapelul înseamnă totul. Sunt militar, de pe timpul regelui, am fost și în război și drapelul ne-a dus peste tot și ne-am mândrit cu el. Trebuie să prețuim aceste simboluri”, a spus colonelul în rezervă Ioan Rupea.

          Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, în aplauzele oficialităţilor şi a celor care s-au oprit, pentru câteva clipe, în Piaţa Tricolorului din Deva.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/