2.7 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

Analiză – Consiliul Judeţean, la un an de la alegeri

cj hunedoaraÎn urma alegerilor locale din data de 10 iunie 2012, în Consiliul Judeţean Hunedoara au intrat reprezentanţii a 7 formaţiuni politice. Pe de altă parte, Mircea Ioan Moloţ (PNL) a câştigat un al treilea mandat de preşedinte al CJ Hunedoara, învingându-l pe Mircia Muntean cu o diferenţă de peste 19.000 de voturi.


 

Consiliul Judeţean este alcătuit din preşedinte, care a fost ales direct şi alţi 32 de consilieri. Dintre aceştia din urmă au fost aleşi doi vicepreşedinţi, Tiberiu Ioan Balint (PNL) şi Ioan Rus (PSD). Ca şi componenţă politică, CJ este format din 11 reprezentanţi ai PNL, câte 6 de la PSD şi PDL, UNPR şi PP-DD au câte 4 consilieri judeţeni, în timp ce PNŢ – CD şi PC deţin câte un mandat fiecare.

 

Linişte, cu mici excepţii

 

Încă de la începutul mandatului, opoziţia s-a predat în faţa majorităţii USL. Şi aceasta nu pentru că nu aveau nicio şansă, ci doar că opoziţia este fărâmiţată chiar şi la nivel local. Chiar şi când a fost vorba despre alegerea vicepreşedinţilor, partidele de opoziţie nu au reuşit să se adune şi să propună măcar un candidat. Mai mult, faţă de începutul actualei legislaturi, raportul de forţe s-a mai schimbat. UNPR a candidat în alianţă cu PDL şi PNŢ-CD în USP. Între timp, UNPR şi-a dat mâna cu PSD, devenind implicit aliat al USL şi în Consiliul Judeţean. De altfel, cu mici excepţii, în CJ se votează la unison. A existat un singur moment în care PNL şi PSD nu au fost de acord, iar scandalul a pornit de la dorinţa social-democraţilor de a-l schimba din funcţie pe managerul de atunci al Spitalului Judeţean de Urgenţă, Silviu Didilescu. Şi pentru că Haralambie Vochiţoiu şi Mircia Muntean au demisionat din Consiliul Judeţean, au mai rămas doar unele voci de la PDL mai comenteze câte ceva. În rest, discuţiile se mai aprind doar pe la împărţeala banilor.

 

Sarmizegetusa Regia s-a întors acasă!

 

Fără îndoială, succesul primului an de mandat se numeşte Sarmizegetusa Regia. După ani buni, şi după ce capitala Daciei, monument istoric UNESCO, a fost la discreţia braconierilor de comori, a yoghinilor, a vrăjitoarelor şi vracilor, în sfârşit, aceasta a trecut în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara. A fost nevoie de o mulţime de avize şi modificări de acte normative, iar acum este nevoie de un proiect care să pună în valoare „locul în care s-a născut poporul român”.

În schimb, Consiliul Judeţean trebuie să facă Serviciul Judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân funcţional cu adevărat. În toate sondajele de opinie, principala problemă a cetăţenilor judeţului este cea legată de câinii comunitari. La un an de la înfiinţarea sa, serviciul, aflat în subordinea CJ, nu se poate lăuda cu prea multe realizări.

Nota CJ pentru primul an de mandat este 8.

 

 

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente