-9.5 C
Deva
miercuri, februarie 8, 2023

FOTOGALERIE/BOX AMATOR/Prima dată la sală pe urmă la şcoală

Pugilistul hunedorean Sorin Dobondi a învăţat prima data să boxeze şi mai apoi să scrie. Acum este campion national, câştigător al Cupei României şi medaliat cu bronz mondial la juniori.

PERFORMANŢĂ! Boxeorul Sorin “Sote” Dobondi este mândru de prima medalie internaţională câştigată: bronz la Campionatele Mondiale ale juniorilor de la Kiev, Ukraina 2013 unde a fost singurul roman care a urcat pe podiumul de premiere. 34 de pugilişti au luptat la categoria 57 kilograme. Foto: ALIN NUŢ.
PERFORMANŢĂ! Boxeorul Sorin “Sote” Dobondi este mândru de prima medalie internaţională câştigată: bronz la Campionatele Mondiale ale juniorilor de la Kiev, Ukraina 2013 unde a fost singurul roman care a urcat pe podiumul de premiere. 34 de pugilişti au luptat la categoria 57 kilograme. Foto: ALIN NUŢ

 

Proaspăt medaliat la Campionatele Mondiale ale juniorilor care s-au disputat la Kiev în Ukraina pugilistul hunedorean de 16 ani Sorin “Sote” Dobondi legitimat la Clubul Sportiv Şcolar Hunedoara a venit în platoul emisiunii SPORT PLUS de la HUNEDOARA TV cu medalia de bronz la gât şi însoţit de antrenorul său Ilie Captari.


Spre perfecţiune prin muncă asiduuă

Dezinvolt precum în ring puştiul a povestit cum ajuns şi cine l-a dus pentru prima data într-o sală de box, care este lovitura s-a preferată iar antrenorul său i-a făcut o scurtă caracterizare. Sorin Dobondi practică boxul de 9 ani. „Tatăl meu ma dus prima dată la sala de box. Mi-a plăcut şi am continuat să merg la antrenamente împreună cu copii de la bloc până când am rămas singur. Acum, pentru mine boxul este totul”, şi-a amintit Dobondi care în 2012 a cucerit titlul de campion naţional de juniori la categoria 52 de kilograme iar în primăvara acestui an şi-a trecut în palmares şi Cupa României însă la 57 de kilograme. „Lovitura mea preferată este directa de dreapta pentru că punctează cel mai mult”, a dezvăluit „Sote”. Antrenorul său, Ilie Captari nu îşi mai aduce aminte prima zi a lui “Sote” la sală însă ştie că elevul său şi-a băgat prima data mâinile în mănuşi şi mai apoi a învăţat să scrie. “Sorin a venit la sală de mână cu tatăl său după ceva timp mi-a mărturisit că l-a adus la box înainte de al înscrie la şcoală”, şi-a amintit maestrul care l-a caracterizat pe Sorin Dobondi în două rânduri. “Are încredere în propriile forţe şi îşi stăpâneşte foarte bine emoţiile. Are o foarte bună viteză de execuţie şi reacţie şi loveşte putenic. Deţine o foarte bună coordonare a braţelor şi picioarelor în deplasare. Aceste calităţi Sorin le-a dobândit în mii de ore de antrenament iar pentru a progresa va trebui să repete proceele la infinit”.

 Expfoto: ÎN DIRECT! Puteţi urmări emisiunea SPORT PLUS la HUNEDOARA TV în fiecare zi de luni cu începere de la ora 17:00. Foto: ALIN NUŢ

ÎN DIRECT! Puteţi urmări emisiunea SPORT PLUS la HUNEDOARA TV în fiecare zi de luni cu începere de la ora 17:00. Foto: ALIN NUŢ

Îşi poate îmbogăţi palmaresul cu încă două medalii

Anul competiţional 2013 nu s-a încheiat pentru Sorin Dobondi. Proaspăt medaliat cu bronz la categoria 57 de kilograme la Campionatele Mondiale ale juniorilor care s-au disputat la Kiev în Ukraina “Sote” se află în plină perioadă de pregătire şi trage tare la antrenamente pentru a participa cu succes la ultimele două competiţii din acest an: Campionatul Naţional al juniorilor de luna viitoare de la Bucureşti şi Campionatul European din decembrie de la Moscova, Rusia.

[wzslider autoplay=”true”]

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente