3 C
Deva
joi, februarie 2, 2023

GIMNASTICA ARTISTICĂ/Devence în top la “TopGym”

Gimnastele junioare de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva au câştigat două medalii la un concurs internaţional desfăşurat în Belgia.

12-GYM

În ajun de Ziua Naţională a României gimnastele din Lotul Olimpic de junioare de la Deva au câştigat două medalii – una de aur şi una de argint – la un concurs cu participare internaţională desfăşurat la Charleroi, în Belgia acolo unde s-au disputat întrecerile celei de a XVII-a ediții a “TopGym” concurs tradiţional rezervat gimnastelor junioare sub 16 ani.


Medalia de aur a fost câştigată în concursul pe aparate de Olivia Cîmpian (foto), la sol, unde a strălucit din nou cu un foarte frumos exercițiu pentru care a fost notată cu 13.700 puncte.

În aceeaşi competiţie, dar la individual compus,  Ioana Crişan a luat medalie de bronz dintr-un total de 27 de sportive între care Olivia Cîmpian a fost a zecea. 12-ECHIPA

“TopGym” este un concurs deschis junioarelor şi organizat din 1992, în competiţie concurând an de an gimnaste din Rusia, Canada, Franța, Belgia, Cehia, Olanda, Israel, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Israel, Maroc și România. Anul acesta la start s-au aliniat 35 de gimnaste din 16 ţări – un record!

 

Menţiune pe echipe

Concursul pe echipe din cadrul “Top Gym” s-a desfășurat cu o formulă inedită, fiecare dintre participante fiind, de fapt, o combinată internațională, Ioana Crișan și Olivia Cîmpian evoluând alături de Tzuf Feldom și Noa Dooga, ambele din Israel. Rezultatele din finalele pe aparate au contat și în concursul pe echipe, în final România/Israel situându-se pe locul 4, cu 98.950 puncte, după Canada / Ungaria 103.200p), Marea Britanie/Canada 102.700p) și Belgia/Olanda (101.475p).

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente