0.3 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

FOTO GALERIE/SPORT EXTREM. „Şoimul” din Parâng a aterizat la Monaco. Al 10-lea

Deşi nu a ajuns primul la punctul de sosire la Monaco parapantistul Tomi Coconea din Petroşani se poate considera un învingător. El a parcurs şi în acest an întreg traseul competiţiei Red Bull X Alps care a însumat peste 2.000 de kilometri – în zbor şi în alergare prin Munţii Alpi. Doar jumătate dintre participanţii din acest an au făcut întreg concursul.

SURSA FOTO: facebook.com/tomi coconea
SURSA FOTO: facebook.com/tomi coconea

Parapantistul-atlet Toma ” Tomi” Coconea (foto,  37 de ani), din Petroşani a ajuns joi la finalul competiţiei Red Bull X Alps 2013 după exact 11 zile de zburat şi alergat prin Munţii Alpi de la Salzburg, Austria până la Monaco. Însă, Tomi a fost al zecelea din cei 16 concurenţi care au reuşit să ducă competiţia până la final.


Marele câştigător al Red Bull X Alps 2013, elveţianul Christian Maurer a terminat întrecerea la începutul săptămâni lunând prin surprindere pe toată lumea. Câştigător şi în 2009 şi 2011 Maurer a reuşit să încheie cursa Salzburg – Monte Carlo într-un timp record, numai opt zile.

Totuşi, Tomi Coconea singurul român din concurs se poate făli că şi în acest an a parcurs cei mai mulţi kilometri în alergare dintre cei 32 de concurenţi. Mai exact Coconea a străbătut în pas alergător cu un rucsac de 10 kilograme în spate peste 730 de kilometri, adică în medie, peste 66 de kilometri pe zi! iar restul aproximativ 1.600 de kilometri în zbor. 101 ore a petrecut Tomi pe jos şi alte 54 ore a zburat în cele 11 zile de aventură supremă.

“A fost o călătorie incredibilă pentru mine. Am terminat pe pozitia a zecea, ceea ce nu este tocmai exact ce îmi doream, dar mă bucur că am găsit puterea necesară de a parcurge întregul drum, şi sunt şi mai fericit că am avut atât de mulţi oameni minunaţi care m-au susţinut pe parcursul întregului drum. Vă mulţumesc din adâncul sufletului tuturor!”, a postat pe contul său de facebook Tomi Coconea vicecampion mondial la Red Bull X Alps în 2007 şi 2011.

Astfel, Tomi Coconea a dus la bun sfârşit şi cea de-a 6-a ediţie a Red Bull X Alps la care a participat şi cu siguranţă este cu gândul la următoarea din 2015.

[wzslider autoplay=”true”]

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente