1.4 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

JIUL PETROȘANI, CA ȘI CÂȘTIGĂTOARE A LIGII A IV-A DE FOTBAL HUNEDOARA

Speranțele ca meciurile din Liga a IV-a de fotbal Hunedoara să se reia sunt din ce în ce mai mici.

Foarte probabil campionatul va fi înghețat, ca și în alte județe, iar campioană va fi declarată lidera clasamentului, în cazul nostru fiind vorba de Jiul Petroșani.
Trei variante

Acest lucru este cauzat de condițiile de siguranță medicală impuse de pandemia de coronavirus. “Suntem tot la faza de scenarii. Ultimele scenarii, pe care le-am făcut pe 5 iunie, la Comitetul Executiv, stabileau trei variante de reluare va competiției. Toate acele variante erau condiționate de testarea jucătorilor, deoarece celelalte chestiuni le consideram ca fiind îndeplinite. Cu testarea jucătorilor este mai greu la nivelul nostru. Mi se pare cam inutilă testarea jucătorilor la nivel de Liga a IV-a sau a V-a, deoarece aceștia nu intră în cantonament. În plus, jucătorii merg la serviciu, unde interacționează cu multe persoane. Deci o testare făcută cu trei zile înainte de meci, și apoi repetată, nu prea este relevantă. Dar în momentul când specialițștii din Ministerul Sănătății vor considera că nu mai este necesară testarea, vom putea relua și noi competiția”, a declarat Cristian Petrean, președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Hunedoara.


Petroșaniul merge spre baraj
Cristian Petrean a lăsat să se înțeleagă că, deși se dorește acest lucru, nu se vor mai disputa ultimele trei etape și campioană va fi declarată lidera momentului, Jiul Petroșani. “Prima variantă stabilită pe 5 iunie, când evoluția Covid 19 era favorabilă, era reluarea competiției de la 1 iulie. Această data a trecut și nu am putut relua competiția. Este a doua variant, care prevede stabilirea câștigătoarei din Liga 4 Hunedoara pe teren, cu reluarea competiției din 15 iulie. După cum știm, în momentul acesta numărul de cazuri Covid este în creștere și nu mai suntem chiar atât de încrezători cu reluarea competiției. Am fi în situația de a juca doar ultimele trei etape din sezonul regulat, plus restanța Petrila – Brad. Noi în continuare avem ca obiectiv să desemnăm câștigătoare pe merit sportive. Nu ne dorim o decizie din pix privind înghețarea competiției. Dar varianta a treia prevede înghețarea competiției de la data întreruperii sale și, ca atare, câștigătoare va fi Jiul Petroșani, liderul din prezent”, a mai precizat președintele AJF Hunedoara.

Geoagiu nu are nimic împotrivă, mai ales că e vorba de mulți bani
Cristian Petrean a mai precizat că înghețarea campionatului, fără disputarea unui baraj între primele două clasate, ca în alte județe, a fost acceptată de participantele la competitiție, inclusiv de Gloria Geoagiu, ocupanta poziției secunde în prezent, costurile cu testările jucătorilor fiind foarte mari. “Mai mulți dintre colegii noștri, lde la AJF-uri din alte județe, au stabilit înghețarea competiției de mai mult timp. Noi am amânat pe cât posibil luarea acestei decizii. Dar din discuțiile avute cu echipele impilcate în lupta pentru primele locuri, inclusiv cu cei de la Gloria Geoagiu, ocupanta poziției secunde, s-a ajuns la concluzia că nu ne putem permite un meci de braj între primele două. Ar fi fost vorba tot despre acele testări Covid. Dar să facem un calcul simplu. Pe 26 iulie trebuie încheiat campionatul, și până atunci ar fi trebuit să se joace cele două meciuri de baraj și jucătorii trebuia testați pe 17. Apoi echipa care ar merge la barajul pentru Liga 3 ar trebui să mai facă o testare. Deci vorbim despre o sumă de 20.000 de lei, plus alte cheltuieli, care ar fi, pentru echipa de la baraj, echivalentul a jumătății de buget pentru un sezon. La nivelul Ligii a IV-a sunt bugete mici. Am căzut de acord, dacă nu vom putea relua competiția, că trebuie să înghețăm competiția, iar Jiul Petroșani să fie câștigătoarea”, a spus Cristian Petrean.

Echipa din Mehedinți, adversar accesibil
Câștigătoarea Ligii a IV-a de fotbal Hunedoara va participa la un turneu de accedere în eșalonul al treilea alături de reprezentantele județelor Mehedinți și Timiș, câștigătoarea și, foarte probabil, și a doua clasată, urmând a promova. Șeful fotbalului din județ este de părere că echipa ce va reprezenta județul la turneul de promovre în Liga 3 are șanse mari de a ajunge acolo. “Federația a schimbat modul de promovare în acest an, în contextul pandemiei. S-a trecut la miniturnee cu trei echipe. Adversare vom avea campioanele din Mehedinți și Timiș. Sorții ne-au fost destul de favorabili, că avem Mehedințiul în grupă, județ care nu a mai reușit o promovare de ceva timp. Jucăm meciul al doilea din turneu, pe teren neutru, cu cei din Mehedinți. Primul joc va fi Mehedinți – Timiș. Va fi, apoi jocul, nostru cu formația din Oltenia, iar ultima partidă o vom disputa cu bănățenii. La momentul de față Timișul ne este superior, dar, având în vedere că regulamentul jocurilor de baraj permite și o promovare de pe locul doi, cred că avem șanse. Important este ca echipa ce va reprezenta județul Hunedoara la baraj să își dorească să promoveze. Meciurile se vor juca între 1 și 10 august și sper să avem o a treia echipă în eșalonul terț, lângă Deva și Hunedoara”, a afirmat șeful AJF.

Șanse mari ca o altă echipă hunedoreană să evolueze în Liga 3
Totodată, sunt șanse mari ca Jiul Petroșani, cel mai probabil, să poată promova și de pe poziția secundă din grupa de baraj. “Primele șapte echipe clasate pe locul al doilea din cele 14 turnee de baraj vor promova în Liga 3. Există și varianta ca prima clasată să nu se încrie în campionat și, automat, echipa de pe locul al doilea va promova. Nu este exclus ca și a treia clasată, dacă primele două nu își confirmă participarea în campionat, să evolueze, din toamnă, în Liga 3. Din punctual meu de vedere, echipa hunedoreană ce va participa la baraj nu are cum să rateze locul al doilea în grupă. Eu sper ca în grupa noastră să facem minim trei puncte. Dacă vom face patru, nu cred că va mai trebui să ne gândim la rezultatele din alte grupe și vom avea încă o echipă în Liga 3”, a conchis Cristian Petrean, președintele AJF Hunedoara. La tragerea la sorți inițială, care prevedea 21 de meciuri duble de baraj, reprezentanta Hunedoarei ar fi avut de înfruntat un adversar dificil, campioana Aradului, iar promovarea în eșalonul al treilea devenea problematică.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente