15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

FOTOGALERIE/JUDO/CUPA EUROPEI LA JUNIORI UNDER 21 – FEMININ ŞI MASCULIN – DEVA 2014/Viitorul judoului mondial a concurat la Deva!

Gazde bune, judoka din România nu au făcut figuraţie la prima ediţie a Cupei Europei rezervată juniorilor care s-a desfăşurat la Deva, ci au pus mâna pe 7 medalii între care una de aur. Olanda a fost cea mai bună dintre cele 17 ţări participante.

16-SALA

Evenimentul sportiv al anului 2014 în judeţul Hunedoara, Cupa Europei la judo competiţie cu participare internaţională rezervată juniorilor Under 21 – feminin şi masculin – întrecere de Top Ranking, s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute la Deva.

Timp de două zile, sâmbătă şi ieri, pe cele 3 tatami-uri montate pe parchetul Sălii Sporturilor şi ea primenită în ton cu evenimentul au intrat şi au luptat cu inteligenţă, răbdare şi ardoare pentru medalii la 16 categorii de greutate – 8 la feminin şi 8 la masculin – aproximativ 300 de judoka din 17 ţări de pe continent.

”În aceste zile la Deva i-am putut vedea la treabă pe viitorii campioni ai judo-ului European şi mondial. Pe o parte dintre acești tineri îi vom felicita după următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de la Rio”, a asigurat Florin Bercean, antrenorul Lotului Olimpic feminin de judo al României, dar şi al Alinei Dumitru prima campioană olimpică a României la judo, la JO de la Beijing 2008.

Festivitatea oficială de deschidere a fost şi ea spectaculoasă, colorată şi sonoră pe ritmuri de fanfară.

Rezultate şi date tehnice ale concursului

La final imnul Olandei a răsunat de cele mai multe ori în Sala Sporturilor din Deva, de 7 ori! Urmat de cel al Rusiei şi Serbiei de câte două ori. Şi “Deşteaptă-te române” a fost cântat în picioare de spectatorii prezenţi în tribună sâmbătă graţie Larisei Florian care a câştigat medalia de aur pentru România la categoria minus 52 kilograme. Ea a învins-o în ultimul act pe Anastasia Kovalenko din Rusia. Meciul a fost unul la discreţia sportivei noastre, reuşind să câştige înainte de limită după două procedee de şapte puncte (wazari awasete ippon).

Altfel, România a mai avut alţi 6 sportivi pe podiumul de premiere – 3 medaliaţi cu argint: lmer Szocs la categoria – 73 kilograme, Ştefania Adelina Dobre la cat. – 57 kg; şi Andreea Panea la + 78 kg. şi alţi 3 medaliaţi cu bronz: Florin Eduard Selea la categoria – 55 kilograme, Mircea Croitoru la cat. + 100 kg; şi Patricia Patras la cat. – 57 kg.

Astfel, dintre cei 259 de sportivi 134 au fost băieţi, iar 125 fete. Cei mai mulţi concurenţi au luptat la categoria minus 73 de kilograme masculină, 30, iar cei mai puţini la categoria plus 100 kilograme, doar 4.

[wzslider autoplay=”true”]

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/