1.5 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

O VICTORIE ȘI UN DERBY CU „SCÂNTEI”. AS Berianul Beriu- AS Cetate Răchitova 3-2 (2-1)

Pe acorduri de muzică locală la acordeon și butoaie, Berianul Beriu începe jocul disputat duminică 03 aprilie 2016 pe stadionul din comună în prezența câtorva localnici. Un teren mult lăudat de Berieni îngrijit și curat dar cu multe denivelări, pe care mingea „a țopăit” tot meciul, provocând accidentări și întreruperi de joc.

Dorin Stroia

Gazdele încep în forță și au prima ocazie a meciului în ‘8 prin Vașarhelean care trimite un șut în bara transversală de la 18 m. În ’10 Mailat primește o pasă în adâncime pe dreapta, intră în careu și îl execută pe Pintescu cu un șut plasat în colțul lung 0-1. Beriul încearcă să construiască și să împingă jocul în terenul advers dar echipa mult mai periculoasă pe contraatac este Cetate Răchitova. Același Mailat este blocat în careul gazdelor, Sălăjan reia cu capul o minge care ajunge în brațele lui Pintescu. Tomoni pe partea stângă de atac face ce vrea cu apărarea gazdelor dar șuturile la poartă rămân fără rezultat. Gazdele egalează în ’30 prin Stoica cu un șut plasat din pasa lui Vașarhelean 1-1. E rândul Beriului să iasă la joc și să pună în pericol poarta oaspeților. În ’31 Vașarhelean în acțiune pe partea stângă îi dă o pasă la Stoica, acesta șutează la firul ierbii, Crișan respinge mingea cu piciorul de pe linia porții ca la handbal. Se joacă pe contre, în ’38 Mailat trimite mingea cu capul puțin peste transversala porții. În ’40 Tomoni primește o talpă zdravănă pe gleznă și nu mai poate continua jocul fiind înlocuit de Mîcnea și scos din incinta stadionului într-un picior de colegi. În ’43 Dreptate scoate un penalty  ușor acordat. Urmărind o minge pe partea dreaptă de atac intră în careu, portarul iese cu mâinile ridicate în semn că nu urmărește contactul cu jucătorul, Dreptate intră în contact cu portarul, cade și îl păcălește pe arbitru care acordă lovitură de la 11 m. Execută Vașarhelean, portarul pleacă în direcție opusă și este gol 2-1. În prelungirile primei reprize Mailat este faultat în careu dar arbitrul nu acordă nimic.

Trei jucători fac diferența de valoare din teren la Berianul Beriu. Un arbitraj pe principiul „cine țipă mai tare primește ceva”

Repriza a doua începe din nou cu acțiuni periculoase de ambele părți dar șuturile jucătorilor ambelor echipe ocolesc spațiul porții. În ’63 Andreșoi primește al doilea cartonaș galben fiind eliminat. Echipa din Beriu se retrage în apărare și mizează doar pe acțiunile de joc purtate de cpt. echipei Vașarhelean, Ioniță și Stoica. În ’72 Vașarhelean scăpat cu mingea pe partea stângă intră în careu centrează la Stoica. Scăpat din marcaj acesta înscrie 3-1. Spiritele și tensiunea pe teren se amplifică de la o minge ieșită în aut lateral, Băiconi Andrei și Avram Mircea se iau la bătaie pentru repunerea balonului în joc. Imediat toți jucători se adună la marginea terenului și nu se mai joacă secunde bune. Îmbrânceli, înjurături, antrenorii intră pe teren în apărarea jucătorilor, arbitrul pentru a liniștii spiritele și a nu scăpa jocul din mână arată doar patru cartonașe galbene, Stoica Florin și Avram Mircea de la gazde și Băiconi Andrei, Băiconi Emanuel de la oaspeți. Se împart „polițe” din nou la orice atingere de balon, astfel în ’74 Stoica îl agață cu talpa pe Băiconi Andrei, arbitrul întâlnirii îl iartă de al doilea cartonaș galben și o eliminare din joc pentru a nu strica și mai rău balanța din teren. Pe fondul jocului foarte dur practicat de gazde, oaspeții sunt cei care mai înscriu o dată. Sălăjan execută un corner trimite mingea în careu, Mîcnea pune latul și trimite balonul în plasă 3-2. Cetate Răchitova mai introduce o dată balonul în poartă, dar de la margine se semnalizează ofsaid.

Se intră în prelungiri, 4 minute de forcing la poarta gazdelor. Săvulescu nu reușește să ajungă la o minge cu poarta goală în fața sa. Urs trimite un ghiulea de la 30 m, Pintescu se remarcă scoțând balonul de sub bara transversală în corner. Gazdele recurg la schimbări la trecerea timpului spre disperarea spectatorilor care cer fluierul de final. Final care vine și circul continuă în drum spre vestiare. Cei doi primari din Beriu și Răchitova își continuă acuzațiile și criticile pe tema jocului prestat, se vociferează și de o parte și de alta. Cei desemnați cu paza și ordinea dispar ca prin minune și nu asigură vestiarul și arbitrii. Arbitrii înghesuiți în baraca numită cabine sunt înjurați și certați permanent, un localnic intră peste ei în cabină cerându-le explicații. Doar intervenția unora fac ca evenimentul să nu ia amploare și să nu degenereze. Într-un final localnicii pleacă mulțumiți de rezultat.

AS Cetate Răchitova antrenor secund Voiconi Ion: „ A fost un meci echilibrat, am luat ușor golurile, penalty foarte ușor acordat la noi, iar când a fost pentru noi nu am primit. Puteam să câștigăm, am avut un om în plus, am primit gol pe contraatac și sa făcut în loc de 2-2, 3-1 și pe urmă am mai dat un gol, dar e greu să revii și să egalezi. Asta e situația mergem mai departe s-a întâmplat ca să nu putem să controlăm jocul și speram să reușim să nu pierdem, dar asta e situația. Ca jucători evidențiați, sunt numărul 10 (Stoica) și 9 (Vașarhelean) de la gazde”.

AS Cetate Răchitova: C.Crișan- D.Popovici, AL.Trănoiu(S.Săvulescu’44), Cl. Bîhu, A. Băiconi, M.Tomoni(Fl. Mîcnea’40), Cr. Sălășan, Cr. Mailat, P. Olărescu, Cl. Urs, E. Băiconi(cpt).

Rezerve: M.Belințan- B.Cornea, C. Olărescu.

Goluri: Mailat Cristian ’11, Mîcnea Florin ’84.

Avertismente: Băiconi Andrei ’75, Băiconi Emanuel ’75.

Antrenor: Băiconi Emanuel

AS Berianul Beriu: A.Pintescu-D.Popescu(N.Sigoiu ’80),Ad. Pricăjan, D. Oltean, M.Avram, A. Andreșoi, I Ioniță, Cl. Vașarhelean(cpt), FL. Stoica(M.Diplaș ’88),D.Dreptate, M.Băeșu.

Rezerve: I. Romoșan, V.Rujoiu.

Goluri: Stoica Florin ’30, Vașarhelean Claudiu ’44, Dreptate Darius ’72.

Avertismente: Andreșoi Adelin ’34 și 63, Stoica Florin ’75, Avram Mircea ’75, Oltean Daniel ’83.

Eliminări: Andreșoi Adelin ‘63

Antrenor: Moraru Dragoș

Arbitri: Gavrilă Valentin(Crișcior)- Miclean Viorel(Baia de Criș), Ghenciu Roxana (Hunedoara)

Observator: Radu Adrian(Deva)

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/