19.9 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

Retezatul Hațeg a câștigat Liga 4 Hunedoara

Liga 4 de fotbal Hunedoara se apropie de final, din sezonul 2018 – 2019 mai fiind de disputat doar ultima rundă.

Până atunci, însă, s-au disputat meciurile etapei a XXI-a, penultima, una care a început joia trecută și s-a terminat marți seara.

La baraj cu Progresul Pecica

Ultima partidă disputată, cea de alaltăieri, a fost și cea mai așteptată, rezultatul acesteia consfințind, și matematic, numele noii campioane din Liga 4 de fotbal Hunedoara. Conform așteptărilor, aceasta este Retezatul Hațeg, care, la ultimul meci din actualul campionat în fața propriilor suporteri, a făcut spectacol și a învins clar, cu 8-2, rezultat care a fost și scorul etapei, pe penultima clasată, Universitatea Petroșani (locul 11, cu 7 puncte). În urma acestui succes, cei de la Retezatul Hațeg au acumulat 51 de puncte, cu cinci mai multe decât următoarele clasate, și, cum mai este de disputat o singură etapă, sunt deja campioni. Pentru cei de la Hațeg vine barajul de promovare în Liga 3, în care vor întâlni campioana județului Arad, primul meci urmând a-l disputa în deplasare, pe 15 iunie, de la ora 18.00, iar returul pe teren propriu, pe 22 iunie, cu începere de la ora 17.30. Deși din Liga 4 de fotbal Arad, un campionat cu 15 echipe, mai sunt de disputat trei etape, numele câștigătoarei era demult cunoscut, fiind vorba de Progresul Pecica, care, în momentul de față, are 74 de puncte, cu 14 mai mult decât cea de-a doua clasată, Unirea Sântana.

Condiții impuse de Federație

La barajul de promovare în Liga 3, conform deciziei Federației Române de Fotbal, au dreptul să participe numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică. Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv și, respectiv, cea a municicipiului București, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 10 iunie 2019, structurile sportive calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS). Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul I în fiecare județ sau în Municipiul București. În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplinește condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare. Cele 41 de câștigătoare de campionate județene, plus cea a Bucureștiului, au fost împărțite în șapte zone geografice a câte șase echipe, Hunedoara fiind repartizată împreună cu Arad, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți și Timiș. În afară de Arad – Hunedoara, în zona noastră se vor mai disputa partidele Caraș Severin – Timiș și Mehedinți – Gorj.

Luptă pentru podium

Revenind la Liga 4 de fotbal Hunedoara, trebuie spus că ultima etapă a acestei competiții va stabili și ordinea de pe podium, pentru cele două locuri rămase disponibile luptând patru echipe. În prezent poziția secundă, cu 46 de puncte, este ocupată de Inter Petrila, care, în penultima rundă, a învins clar acasă pe o rivală din Valea Jiului, Minerul Uricani (locul 8, cu 18 puncte). Pe poziția a treia, la egalitate de puncte cu cei de la Inter Petrila, se află Aurul Brad, victorioasă, pe teren propriu, cu un categoric 5-0, în fața celor de la LPS Cetate 2 Deva (locul 9, cu 14 puncte). Pe poziția a patra, la două puncte în spatele podiumului, este CSM Vulcan, care, în derby-ul penultimei runde, a trecut, acasă, cu 2-1, de campioana de toamnă Gloria Geoagiu. În urma acestui rezultat, cei de la Geoagiu au coborât pe cinci în clasament, cu 43 de puncte, dar un joc favorabil al rezultatelor din ultima etapă i-ar putea duce pe podium, lucru valabil și pentru echipa din Vulcan.

Jocuri de palmares

Penultima etapă a cuprins și două meciuri în care s-a jucat pentru palmares, rezultatele acestora, așteptate, de altfel, neputând influnența în mod major ierarhia. Astfel, Șoimul Băița, care a strâns 39 de puncte, și-a asigurat poziția a șasea în clasament în urma succesului categoric, 5-0, de pe teren propriu, obținut în fața „lanternei roșii”, Victoria Călan (locul 12, cu 6 puncte). În fine, Dacia Orăștie (33 de puncte) rămâne pe poziția a șaptea, după ce a câștigat, scontat, cum arătam și mai sus, deplasarea de la Jiul Petroșani (locul 10, antepenultimul, cu 12 puncte), cu scorul de 3-1.

Ce oferă ultima etapă

Așa cum spuneam, etapa a XXII-a, ultima din actuala ediție de campionat din Liga 4 de fotbal Hunedoara, poate aduce ceva schimbări pe podium. Cel mai interesant joc este cel dintre Gloria Geoagiu și Aurul Brad, o înfrângere a echipei vizitatoare putând să o scoată pe aceasta de pe podium, iar gazdele ar putea obține, in extremis, poziția a treia. Pentru aceasta, însă, ar trebui ca CSM Vulcan să piardă la ultima clasată, Victoria Călan, lucru mai greu de crezut. În plus, un succes al celor de la Vulcan, coroborat cu o victorie a celor de la Geoagiu, le-ar putea aduce celor din Valea Jiului o prezență pe podium, indiferent de rezultatul jocului Dacia Orăștie – Inter Petrila. Echipa din Petrila este aproape sigură de prezența pe podium, însă un eșec la patru goluri al trupei din Valea Jiului la Orăștie, coroborat un succes la același scor al celor de la Geoagiu și o victorie a Vulcanului, ar trimite pe Inter pe poziția a patra, însă această variantă, deși plauzibilă, este mai greu de crezut că se va și realiza. Campioana Retezatul Hațeg va avea un antrenament cu public în deplasarea de la LPS Cetate 2 Deva, o înfrângere a echipei gazdă putând să o coboare un loc în ierarhie, iar un alt joc de vacanță va fi și cel dintre Minerul Uricani și Șoimul Băița, cele două combatante, indiferent de rezultatul înregistrat pe teren, nemaiputând să-și piardă pozițiile ocupate actualmente în clasament. În fine, într-un derby al orgoliilor, se vor întâlni cele două echipe ale Petroșaniului, Universitatea și Jiul, un succes al formației studențești dându-i acesteia certitudinea că nu va termina ultima în ierarhie, în vreme ce o victorie a echipei condiderată oaspete i-ar putea aduce un salt de un loc în clasament.

Jiul, campioană la juniori

În întrecerea juniorilor, după succesul de acasă, cu 3-2, în fața celor de la Dacia Orăștie (locul 7, cu 25 de puncte), Jiul Petroșani (57 de puncte) a devenit campioana județului Hunedoara. Pe poziția secundă, cu 52 de puncte, va încheia LPS Cetate 2 Deva, care a învins, în deplasare, în deplasare, cu 7-1, la Aurul Brad (locul 6, cu 26 de puncte). Lupta mai rămîne deschisă aici pentru ocuparea locului al treilea, pe care îl vizează două echipe. Pe podium, cu 48 de puncte, este Retezatul Hațeg, după victoria de acasă, scor 2-0, în fața celor de la Universitatea Petroșani (locul 5, cu 31 de puncte), iar pe poziția a patra, cu 47 de puncte, după succesul categoric de acasă, 10-0, cu Gloria Geoagiu (locul 9, cu 22 de puncte), se află CSM Vulcan, ultima etapă urmând a decide ce echipă va cuceri medaliile de bronz. Singura remiză a rundei a fost înregistrată în partida dintre Inter Petrila (locul 8, cu 24 de puncte) și Minerul Uricani (locul 11, cu 13 puncte), rezultatul fiind de 2-2, în vreme ce Șoimul Băița (locul 10, cu 21 de puncte) a realizat scorul etapei, de 14-3, în meciul de acasă cu ultima clasată, Victoria Călan (locul 12, cu 4 puncte). Etapa de final de campionat, în care, în afara luptei pentru locul al treilea, ar mai putea aduce, în urma rezultatelor înregistrate, ceva modificări pe la mijlocul clasamentului, se va disputa după același program cu cel al seniorilor.

EXTRA

Barajele pentru Liga 3

Regiunea 1: Bacău – Botoșani; Suceava – Neamț; Vaslui – Iași
Regiunea 2: Maramureș – Sălaj; Satu Mare – Bistrița-Năsăud; Cluj – Bihor
Regiunea 3: Harghita – Sibiu; Covasna – Brașov; Mureș – Alba
Regiunea 4: Caraș-Severin – Timiș; Arad – Hunedoara; Mehedinți – Gorj
Regiunea 5: Argeș – Vâlcea; Teleorman – Dolj; Olt – Dâmbovița
Regiunea 6: Călărași – București; Ialomița – Ilfov; Giurgiu – Prahova
Regiunea 7: Galați – Buzău; Brăila – Vrancea; Tulcea – Constanța

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/