Pe măsură ce înaintăm în vârstă, riscul de a dezvolta diferite boli creşte, iar pentru evitarea acestora, sunt recomandate nu doar medicamentele, dar şi alimentele care au rolul de a proteja organismul, scrie adevarul.ro.
Usturoiul este util în bucătărie pentru că dă gust mâncărurilor, dar acesta poate fi şi o adevărată „mină de aur” pentru sănătatea ta. Acest lucru se datorează faptului că e o sursă bogată de antioxidanţi care protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi a radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar. Proprietăţile sale se datorează alicinei, o substanţă ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice, potrivit „Food Matters”
Ghimbirul
Remediu folosit de mii de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene, acesta poate fi consumat fie sub formă de ceai sau natural. Calmează inflamaţille de la nivelul gâtului şi este un ajutor în cazul problemelor respiratorii, stimulând eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii. Continuarea pe adevarul.ro.
SURSA: adevarul.ro.