Asociate încă din antichitate cu primăvăra, dragostea şi renaşterea, datorită faptului că acestea erau primele fructe recoltate în noul an, căpşunele se regăsesc în topul celor mai bogate fructe în antioxidanţi. Pe cât sunt de apetisante şi gustoase, pe atât sunt de periculoase, informează adevarul.ro.
Medicii nu recomandă căpşuna în alimentaţia copilului mai mic de un an, deoarece este un fruct cu un ridicat potenţial alergen. Alergiile la fructe sunt în mare parte ereditare, spun medicii. “Pentru a-ţi da seama la care fructe este alergic copilul tău trebuie să stii la ce fructe manifeşti tu şi partenerul tău reacţii alergice. Însă orice fruct poate cauza alergia la copii. Fructele cu grad alergenic crescut în rândul copiilor sunt căpşunele, kiwi, mure, zmeură, caisele, piersicile, dar si cele din categoria citricelor. Trebuie manifestată prudenţă la copiii mai mici de un an. Aceste fructe nu trebuie introduce în alimentaţia copilului mai devreme de un an, deoarece sistemul imunitar si cel digestiv nu sunt complet dezvoltate”, spune dr. Daniela Cantaragiu. Continuarea pe adevarul.ro.
SURSA: adevarul.ro.