26.1 C
Deva
sâmbătă, septembrie 30, 2023

Week-end cu dinozauri pitici, blues în Pădurănime, Smiley la Călan, bere şi virşli la Haţeg

 

 

 

Panorama Blues Festival 2013, o Gărâna de Hunedoara


 

Ţinutul pădurenilor va răsuna de muzică bună în acest week-end. Hunedorenii vor avea ocazia să-i asculte live pe cei mai cunoscuţi interpreţi de blues ai scenei româneşti

 

BLUES ÎN AER LIBER. Cei mai cunoscuţi cântăreţi de blues din România vor urca pe scenă, sâmbătă şi duminică, în Ţinutul pădurenilor, la 35 de kilometri de capitala judeţului
BLUES ÎN AER LIBER. Cei mai cunoscuţi cântăreţi de blues din România vor urca pe scenă, sâmbătă şi duminică, în Ţinutul pădurenilor, la 35 de kilometri de capitala judeţului

 

Blues-ul se mută la Ghelari pentru două zile. Primul festival de gen se desfăşoară sâmbătă şi duminică, de la ora 19, în Ţinutul pădurenilor – pe platoul din faţa Pensiunii Panorama.

 

Serile se vor încheia cu focuri de tabără, după concerte susţinute de Mike Godoroja (foto) & The Blue godorojaSpirits (care vor prezenta proiectul acustic „Diavolul şi Robert Johnson”), Marcian Petrescu („Omul-muzicuţă”) şi „Trenul de noapte” (Bucureşti), Bogy, Mircea, Victor & Levy (Timişoara) şi Steel Blues (Hunedoara).

 

Nu va lipsi un Jam Session susţinut de Corneliu Stroe, Mike Godoroja, Rareş Totu, Mircea Bunea, Bogy Nagy, Vali Vătuiu şi Alex Vişan.

 

 

Muzică, drumeţie şi workshop-uri

„Intenţionăm să permanetizăm acest festival. Vrem să scoatem oamenii din casă. Să oferim nu doar hunedorenilor, ci şi turiştilor care ajung în zonă atât muzică de calitate, cât şi un week-end în aer liber, într-un peisaj deosebit. De pe platoul din Ghelari pot fi admirate patru dintre cele mai mari masive montane din judeţ. Dorim ca festivalul să devină un brand al judeţului – la fel ca Panorama Enduro şi Tabăra de artă”, explică organizatorul Panorama Blues Festival, Sergiu Ţenţ.

Pe perioada zilei, vor avea loc workshop-uri muzicale susţinute de Mike Godoroja şi Corneliu Stroe.

Panorama Blues Festival 2013, aflat la prima ediţie, face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat sub genericul „Turism şi Artă”, care include „Panorama Enduro” (care s-a aflat, anul acesta, la a cincea ediţie) şi „Tabăra de artă” (ediţia a 3-a).

Preţ biletului de participare la eveniment este 25 de lei – pentru fiecare seară, sau 40 de lei – pentru ambele seri ale festivalului.

 

[box]  CĂLAN *ZILELE ORAŞULUI, calan yile

vineri, ora 18.00, Stadionul Victoria Călan, Fotbal Cupa Oraşului; sâmbătă, ora 09.00, în centru, concurs de biciclete şi role, ora 19.00, în centru, seară de muzică şi divertisment: CONCERT SMILEY; Duminică, începând cu ora 09.00, fotbal, festivitate de premiere, concert de muzică de promenadă, seară de folclor.[/box]

[box]SIMERIA *PARCUL DENDROLOGIC,

duminică, ora 12 – „Plimbarea de duminică”. Preţ bilet: 2 lei. [/box]

 

[box]HAŢEG *CENTRUL ORAŞULUI, bere

vineri-duminică, ora 18.30 – „Haţeg Fest”: Festivalul berii şi al virşlilor (Ediţia I) .[/box]

 

[box] dinozauriSÂNTĂMĂRIA ORLEA *SÂNPETRU,

duminică, ora 12 – Inaugurarea Casei Dinozaurilor Pitici (muzeu experimental).[/box]

 

 

 

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente