10.6 C
Deva
marți, aprilie 30, 2024

NEWS ALERT! A murit rectorul Universităţii Petroşani

Profesorul universitar dr. Aron Poantă, Rectorul Universităţii Petroşani s-a stins din viaţă miercuri dimineaţă, în urma unui stop cardio – respirator. Comunitatea academică este acum în doliu.

Lumea academică este mai săracă, după decesul fulgerător al profesorului universitar Aron Poantă (65 de ani), cel care în ultimii trei ani a condus Universitatea petroşani, din funcţia de Rector. S-a simţit rău şi a chemat salvarea, însă, chiar dacă s-a intervenit cu promptitudine şi medicii au făcut tot posibilul să-l salveze, Aron Poantă s-a stins miercuri dimineaţă. Marţi după-amiază acesta ar fi suferit un preinfarct, dar s-a reuşit stabilizarea pacientului. Mai apoi simptomele s-au agravat, iar inima acestuia a cedat în ciuda eforturilor medicilor de a-l resurscita.

Rectorul Universităţii din Petroşani avea 65 de ani şi urma să se pensioneze la începutul anului viitor, când îşi încheia şi mandatul în fruntea Universităţii Petroşani, care acum este în doliu. Cu o prestigioasă carieră didactică, dr. ing. Poantă Aron era profesor in cadrul catedrei de Automatica, Calculatoare, inginerie Electrica si Energetica si Rector al Universităţii din Petroşani din februarie 2012. “Comunitatea academică a Universității din Petroșani anunță cu profundă tristețe trecerea la cele veșnice miercuri, 17 iunie 2015, a Rectorului Universității, Domnul Prof.univ.dr.ing. Aron POANTA personalitate marcantă a lumii didactice și științifice, un OM de o aleasă noblețe și căldură sufletească. Trupul neînsuflețit va fi depus la Rectoratul Universității din Petroșani, iar înmormântarea va avea loc vineri, 19 iunie 2015 ora 13, în Satul CERIȘOR, Comuna Lelese, Județul Hunedoara” au anunţat reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/