10.6 C
Deva
marți, aprilie 30, 2024

Dosar de deputat uitat de doi ani pe procedură de filtru

De aproape doi ani dosarul în care deputatul Laurenţiu Nistor se judecă cu Agenţia Naţională de Integritate, care a stabilit că demnitarul s-a aflat în conflict de interese administrativ, este ”blocat”  pe procedură de filtru la Înalta Curte de Casație și Justiție.  Cauza a fost înregistrată la instanța supremă încă din luna mai 2016 și de atunci nu s-a mai făcut niciun pas înainte sau, altfel spus, niciun pas public.

Președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, a fost găsit de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese în 2015, liderul PSD Hunedoara fiind acuzat că și-a angajat fiica la biroul parlamentar.

Potrivit ANI, Ioana Liana Nistor (căsătorită Bălan) a fost angajată la cabinetul parlamentar al lui Laurențiu Nistor în perioada 12.01.2009 – 19.12.2012.  La același cabinet parlamentar și în aceeaşi perioadă a fost angajat și ginerele lui Laurențiu Nistor. Fiica și ginerele lui Laurențiu Nistor au încasat de la cabinetul parlamentar aproape 80.000 lei.

La instanţa de fond, respective Curtea de Apel Alba Iulia, Laurenţiu Nistor a avut câştig de cauză şi a obţinut anularea raportului prin care Agenția Națională de Integritate a spus că demnitarul s-a aflat în conflict de interese administrativ. De asemenea, instanţa a respins excepția prescrierii dreptului de întocmire a raportului de evaluare de către Agenția Națională de Integritate.  Sentința a fost atacată cu recurs, iar dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a fost înregistrat în mai 2016. De atunci se află tot în procedurăd e filtru. Continuarea pe informatiavj.ro.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/