13.2 C
Deva
marți, aprilie 30, 2024

PRESĂ DE CIOLAN. Propaganda PSD pune dezastrul mineritului pe spinarea Europei

O informaţie incorectă lansată în Gorj (preluată şi de o parte a presei hunedorene) încearcă să acrediteze ideea că groparii mamuţilor CEH şi CEO sunt la Bruxelles, nu în Palatul Victoria şi în curtea PSD. Propaganda pesedistă a fost desfiinţată de euro-parlamentarul Iuliu Winkler

 

Ştirea – de fapt o dumă comandată, foarte probabil, de activiştii PSD – spune în cuvinte foarte multe cum că în data de 14 octombrie s-a votat în Parlamentul European o directivă prin care vor fi interzise termocentralele pe cărbune în Uniunea Europenană.

 

Scriitura, servilă, după dictare

„Din nefericire pentru România, europarlamentarii români au dat din nou dovadă de servilism total faţă de UE şi iresponsabilitate faţă de propria ţară, votând cu ambele mâini desfiinţarea centralelor care funcţionează pe cărbune. De apreciat sunt delegaţiile de europarlamentari din Cehia, Grecia, Slovacia şi mai ales Polonia care au votat împotriva acestor demersuri care pun lacăt pe industria cărbunelui, aducând argumente extrem de serioase pentru păstrarea centralelor şi atenţionând asupra consecinţelor extrem de negative ce se vor face simţite la scurt timp după desfiinţarea termocentralelor pe cărbune”, scrie propaganda PSD. Spunem că este propagandă pesedistă pentru că gazetarii nu au cerut explicaţii la niciunul din „trădătorii” de neam şi ţară din Parlamentul European. Singurul „mâhnit” de atitudinea euro-deputaţilor care a luat atitudine este directorul Complexului Energetic Oltenia, ştab numit politic de PSD.

Neputinţele Guvernului Ponta

Deputatul european Iuliu Winkler spune că nu este vorba de nicio directivă, ci a fost un raport de proprie iniţiativă, adică o declaraţie politică. Şi ca orice declaraţie politică – de aici ori de aiurea – nu poate impune nimic statelor membre UE. De altfel, Uniunea nu poate obliga pe nimeni în privinţa strategiei energetice naţionale, nu are dreptul să intervină. Cel mult se poate discuta – şi asta s-a întâmplat, dar în urmă cu câţiva ani – despre subvenţionarea mineritului. „Problema cea mai mare este la Bucureşti pentru că Guvernul nu a adoptat o strategie energetică pentru România. State precum Spania sau Polonia au astfel de strategii. Noi euro-parlamentarii români nu avem nici un document pe baza căruia să susţinem la Bruxelles interesele României în materie de politici energetice. Ceea ce a apărut în presă este un virus în informarea cetăţenilor”, a spus Iuliu Winkler.

Stau cu falimentul în bătătură

Uniunea Europeană a permis subvenţionarea mineritului până în 2018 şi – foarte probabil, susţin cunoscătorii – va prelungi acest termen cu câţiva ani. Necazul pesediştilor care conduc CEH şi CEO e că îi fugăreşte falimentul din urmă şi nu vor prinde termenul în care să dea vina pe comunitatea europeană. De aceea s-au grăbit să încingă trompetele cum că Europa va închide termocentralele pe cărbune.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/