15 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

Cuvinte Libere. MINUNEA ȚINE DOAR TREI ZILE !

De aici am extras  titlul precedentelor rânduri în care îmi declaram  bucuria că măcar trei zile am arătat și noi ca niște… oameni. Teferi la cap,  educați, civlizați, cu bun-simț și bunăcuviință native. Dar era prezentă și îndoiala că  minunea asta va dura mai mult de trei zile. Papa a plecat. Ai noștri, politicieni și jurnaliști, mai mult pârâți, făcuți, decât născuți cu vocația de a fi așa ceva, adică niște…papugii, s-au întors la munca lor cu gura pe adversari. De pe partea opoziției apar cuvinte noi, care demonstrează, nu-i așa?, flexibilitatea și apetența limbii materne pentru dezvoltarea  vocabularului și fondului de cuvinte al acestei frumoase limbi, invocată și de Papa Francisc  enunțând un vers al lui Eminescu… Așadar a început, țineți-vă bine de brăcinare!-dedragnizarea PSD-ului! Un alt mod de a spune: lepădarea de satana. Demiteri, demisii… Curățenie de vară. Ceea ce, ca proces de reașezare e foarte bine, dar de ce trebuie maltratată limba maternă pentru așa ceva?! Pe de altă parte  ne… surâde cât un rânjet aceeași ură! Ură și ipocrizie. Alte cuvinte nu pot fi folosite pentru  caracterizarea luptei celor două aglomerări (alianțe?) politice, care  desface România în răi și buni, fiecare parcurgând ambele… calificative, în funcție de votul prostului de la urne. Dealtfel,  ura și ipocrizia își dau mâna și pe… aversul unei ipotetice medalii  cu rânjetul sfidător al  locatarului de la Cotroceni, care era  mai smerit, mai fardat în preajma Papei. Un ins ajuns președinte cu dosare… dosite, care e toată ziua cu justiția în gură dar nu respectă nicio lege, și din Constituție face preș (Art.2, alin. 2). Al cărui rânjet  se transmite la fotografie în gâtul și capul umflate ale lui Ludovic Orban, urlând și înjurând… Și-n zâmbetul parșiv al lui Rareș Bogdan, care deja vorbește ca un premier, promițând tăieri de pensii și… capete (?). Treabă neinteligentă, ca să mă exprim elegant, cu cravată la gât,  care îi avertizează pe eventualii votanți să nu aprobe tăierea propriilor lor avantaje. Dar așa se întâmplă. Unde intelgența este înghițită de parșivenie- cazul lui R. Bogdan- vor apărea și surprizele că nu va apuca să taie nimic…
Îndoiala că nu vom învăța prea multe din povețele și înțelepciunea Papei Francisc se confirmă!  Chiar dacă  prezența Sanctității Sale te pune în starea de a  te întreba dacă nu chiar Dumnezeu a potrivit mersul ploilor și vremii vrăjmașe în așa fel încât să nu se manifeste acolo unde se afla trimisul Său, cu solie pace și înțelegere, în diferitele locuri din România. Care- ori înainte, ori după plecarea Papei, își făceau de cap. Iar dacă e  chiar așa,   ar trebui să ne  cam speriem.  Mai bine însă să luăm aminte la aceste vorbe ale Papei:
” Preacurata Fecioară Maria să reverse ocrotirea ei maternă asupra tuturor cetățenilor României care, de-a lungul istoriei, s-au încredințat mereu mijlocirii ei. Maicii Domnului vă încredințez pe voi toți și Îi cer să vă călăuzească pe drumul vostru de credință pentru a înainta spre un viitor de progres autentic și de pace și astfel, să contribuiți la construirea unei patrii mai drepte și fraterne”.
 De V-ar auzi și conducătorii României, Preasfinte! Actualii și viitorii… Dea Domnul să priceapă!

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/