1 C
Deva
duminică, ianuarie 29, 2023

Jurnal Virtual. Să nu ne mai minunăm de „criza coronavirus”

Să nu ne mai minunăm văzând că instituțiile statului se arată copleșite de „criza coronavirus”.

Ați uitat cum s-au făcut ani în șir angajările „la stat”? Au fost vreodată criteriile competenței și performanței pe primul plan în decizia angajării vreunui român „în sectorul public”? De cele mai multe ori numai în cazuri excepționale. Șefii instituțiilor – și ei recompensați de partide cu funcții – „au tăiat și au spânzurat” și, în general, au angajat pe cine au vrut mușchii lor, pe cei „loiali” lor și partidelor, în primul rând.

Primăriile, direcțiile, birourile, serviciile, inspectoratele și consiliile s-au umplut până la refuz de personaje favorizate de politicieni. În instituții au rămas, bineînțeles, și oameni pregătiți – dar în plan îndepărtat. Să muncească în umbra „analfabeților funcționali”, a celor răsplătiți de partide cu posturi „călduțe” pentru că au slujit nevoilor lor, să-i suplinească pe salariații fantomă care figurează doar pe statele de plată ale instituțiilor publice, cât să primească bani.


Totuși… va fi bine pentru toți acei profitori care au picat testul profesionalismului. Partidele îi vor ajuta (din nou) să își păstreze joburile sau să găsească altele. „Idioții utili” le sunt încă utili. Și, oricum, după cum au fost „instruiți” în statul la stat, mi-e greu să cred că s-ar descurca altundeva. Unii vor deveni însă slugi mai docile, alții se vor muta mai la fereală, alții se vor mulțumi cu mai puțin. Dar… vor trece peste „accidentul” coronavirus în care au putut fi expuși așa cum sunt.

În fine, sper că peste criza asta vor trece cu bine și cei care muncesc, și cei pentru care nu a fost nevoie de „pile” să se descurce, și cei cu IQ-ul suficient de mare încât să nu creadă că doar făcând politică pot supraviețui.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente