36.9 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

PE CONTRASENS. Ca la Phenian. Criză de virgine şi în politica dâmboviţiană

editorialTrăim un experiment în care, probabil, am fost împinşi de mama Europa. Domnii aceia sofisticaţi de la Bruxelles au vrut să vadă ce se întâmplă într-o ţară clasată pe primul loc la corupţie dacă Justiţia primeşte un anumit grad de independenţă. Nu mult, aşa la vreo 35 la sută. UE ştie că dezlegarea totală a Justiţiei într-o ţară cu un parcurs de muşama ca al României, ar destructura statul, cam cum s-ar sparge plămânii unui scafandru care în drum spre suprafaţă nu ar mai respecta palierele de decompresie. Şi ce constatăm? 

Începe să se manifeste o criză de personal! Foşti premieri, miniştri en-titre, ministeriabili, oameni de afaceri încep să cadă ca muştele sub greutatea dosarelor de corupţie avute în spate. Situaţia îmi aminteşte cumva de Kim Jong-un, liderul din Coreea de Nord, care are mari probleme să găsească virgine pentru formaţiile sale de dansuri. Cum se propune câte o dansatoare nouă, pac!, se dovedeşte că tânăra nu e fată mare. Suprapusă peste situaţia de la Bucureşti,  criza virginelor de la Phenian se mulează perfect pe criza politicienilor liberi de DNA de la noi.

Prin urmare, ar putea conchide experţii UE, avem de a face cu o relaţie invers proporţională. Cu cât creşterea gradului de independenţă a Justiţiei, cu atât scade numărul politicienilor eligibili pentru o demnitate în stat. Ceea ce intuiam şi noi. O Justiţie total independentă, azi în România, poate ajunge să perturbe grav activitatea statului,  ca orice schimbare majoră care rupe o tradiţie murdară, tradiţie inaugurată acum 23 de ani de domnul Ion Iliescu, părintele feudelor baronilor locali şi a frăţiei ghiulului.

Cât despre DNA ce putem spune? În primul rând, că n-am văzut trecându-i pragul martiri ai neamului. Majoritatea celor anchetaţi se înscriu, cu marja de eroare acceptată de Bruxelles, în categoria morală a plevuştii, diferenţele fiind doar cantitative, de volum a sacului cu furăciuni.  Este DNA-ul independent? Am oarece rezerve aici, dat fiind faptul că în ultima perioadă prea s-a dat amnistie pentru penalii din timpul Guvernării Boc. E adevărat, Nelu Iordache, face pârnaie că a fraudat banii europeni cu milioanele de euro. Dar cine i-a dat contractele, cine l-a controlat, cine i-a aprobat devizele nu pare să intereseze DNA-ul ! Păi, nu vă supăraţi, dacă facem despăduchiere, păi s-o facem generală, stimaţi procurori !  

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/